Hyra lägenheter och hus lägenheter i Småland

Hyra lägenheter och hus lägenheter i Småland

Sök bland 2 035 boenden i i Småland nu!

Det bästa Semesterhus & lägenheter i Småland

Gästerna är överens: de här boendena har höga betyg när det gäller läge, renlighet och mycket mer.
Hus för 3 Personer i Bolmen, Gislaveds Region
Hus för 3 Personer i Bolmen, Gislaveds Region, Bild 1
Hus för 3 Personer i Bolmen, Gislaveds Region, Bild 2
Hus för 3 Personer i Bolmen, Gislaveds Region, Bild 3
Hus för 3 Personer i Bolmen, Gislaveds Region, Bild 4
mer...
Bolmen, Gislaveds Region
Hus • 45 m² • 2 Sovrum
10,0
(3 omdömen)
Vackert hus på sjöns botten med vacker utsikt över sjön Bolmen och dess öar. Huset ligger i Solsjö i Småland. Täckt terrass, fin bastu och dusch i annexet som ligger bara 2 m från huset. Sovrummet har ingen dörr endast en gardin. Roddbåten finns vid sjön, upptäck några av de 365 öarna med den. Du kan också åka på svamp- och bärutflykter. Du kan också besöka nationalparken Store Mosse. Shopping i Värnamo.
från 777 kr / natt
Hus för 6 Personer i Jönköpings Län
Hus för 6 Personer i Jönköpings Län, Bild 1
Hus för 6 Personer i Jönköpings Län, Bild 2
Hus för 6 Personer i Jönköpings Län, Bild 3
Hus för 6 Personer i Jönköpings Län, Bild 4
mer...
Jönköpings Län
Hus • 70 m² • 2 Sovrum
10,0
(3 omdömen)
Från detta härliga semesterhus i Småland har du en vacker utsikt över Hyltasjöns skog. Sovrummen i huset är rymliga och moderna med högt i tak. Huset erbjuder delvis golvvärme.I trädgården finns en lekstuga för barn och i den intilliggande men separata byggnaden har du tillgång till en privat bastu och ett förråd där flytvästar för barn och vuxna förvaras.Förutom den fantastiska sjöutsikten erbjuder detta semesterhus även en egen sandstrand och en privat solterrass och brygga precis vid vattnet. Skogshyltasjön erbjuder goda möjligheter till fiske. Det finns många bär och svampar i skogsområ...
från 765 kr / natt
Hus för 3 Personer i Öskarshamn
Hus för 3 Personer i Öskarshamn, Bild 1
Hus för 3 Personer i Öskarshamn, Bild 2
Hus för 3 Personer i Öskarshamn, Bild 3
Hus för 3 Personer i Öskarshamn, Bild 4
mer...
Öskarshamn
Hus • 80 m² • 1 Sovrum
10,0
I en mysig och lugn liten skärgårdsby ligger detta charmiga hus med tälttak.Stugan är idealisk för att koppla av och njuta av det vackra landskapet, men det finns också gott om möjligheter att streama filmer eller spela spel, och om du behöver koppla upp dig för ett snabbt affärsmöte online är det också enkelt.Från stugan har du en magnifik utsikt över havsviken nedanför genom stora panoramafönster, vilket bidrar till naturupplevelsen. Du befinner dig bara 50 meter från den gemensamma badbryggan. Kasta handduken över axeln på morgonen och börja dagen med ett skönt bad. Bryggan är inte avsed...
från 1 310 kr / natt

Priser och tillgänglighet

Aktuella priser för semesterbostäder i Småland

1 504 krför 20 apr. - 27 apr.
1 631 kr årsgenomsnitt
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
Genomsnittspris per vecka

Aktuell tillgänglighet för semesterbostäder i Småland

43%för 20 apr. - 27 apr.
43% årsgenomsnitt
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
Procent av tillgängliga uthyrningar

Höjdpunkter i Småland

  • Enastående natur
  • Organisk mat
  • Glasbruk
  • Möbeldesign
  • Astrid Lindgrens Värld
  • Vackra skogar och insjöar

Hyr stugor och hus i Småland

Hyr sommarstugor och fritidshus i Småland, i skogen, i en stugby, vid havet, vid sjöar eller ute på den småländska slätten. I Jönköping, Växjö, Kalmar, Västervik, och Oskarshamn och flera andra delar av Småland, finns det flera mysiga och bekväma stugor, lägenheter, villor och hus att hyra, samt semester- och strandbyar nära till vattnet att bo i. Hyr familjevänliga stugor i Småland med sjötomt, skogstomt, nära till kulturella sevärdheter, vatten, naturen, grönområden, båtliv och bad.

Semester i Småland

Bakgrund och orientering

Ett av Sveriges största och mest igenkända landskap

Småland är ett naturrikt landskap i södra Sverige som i norr gränsar till Östergötland, i söder till Skåne och Blekinge, i väster till Halland och Västergötland, och har broförbindelse till Öland samt kust mot Östersjön i öster. Småland har mycket varierad geografi och är hem till ca. 800,000 människor, som ofta kallas smålänningar. Med över 5000 sjöar är det ett av Sveriges sjörikaste landskap med massor av rena fiskesjöar och åar. Stigar och leder för vandring och cykling finns i stort sett överallt. Småland är framförallt känt för sin vackra östkust och skärgård, sina glasbruk, och sin skandinaviska möbeldesign. Den småländska naturen och kulturen är väl värd att uppleva genom ett flertal resmål, sevärdheter och museer, liksom den småländska maten med genuina råvaror.

Resa till Småland

Småland kan nås genom flera motorvägar och tågförbindelser från norr, söder och väster. Via smålandskusten kan du lätt ta dig vidare till både Öland och Gotland. Småland är även hem till tre flygplatser belägna i Jönköping, Växjö och Kalmar. I Småland finns tre olika länstrafikbolag som trafikerar lokalt med buss och tåg. Jönköpings Länstrafik i norra Småland, Länstrafiken Kronoberg i södra Småland, samt Kalmar Länstrafik i östra Småland. Förövrigt så trafikerar Silverlinjen Direktbuss turer mellan Öland-Kalmar-Stockholm varje dag året runt, medan Svenska Buss trafikerar turer mellan Kalmar-Vimmerby-Stockholm, samt Kalmar-Malmö.

Ölandsbron mellan Småland och Öland
Ölandsbron mellan Småland och Öland

Aktiviteter

Småland för kultur och designälskare

Småland är känt för sina flera glasbruk i det så kallade Glasriket beläget i skogarna mellan Växjö och Kalmar. Hit åker över en miljon människor per år för att uppleva glasblåsning och unik glasdesign. Sedan 1742 har det småländska glasriket varit hem till över hundra olika glasbruk och idag finner du 13 aktiva glasbruk i området. Som besökare i Glasriket får du se både bruksglas och konstglas i världsklass och kan till och med prova på glasblåsning själv hos vissa bruk. Vid alla bruk kan du hursomhelst ta del av hur de gamla tillverkningstraditionerna möter ny modern design. Alla bruk har egna butiker och du kan alltid handla till förmånliga priser. I Glasriket finns också shopping outlets, marknader, och mindre konst och designbutiker. Håll utkik efter skyltar utmed vägen. Extra prisvärt blir det om du köper ett Glasriketpass.

Förutom Glasriket, är Småland även hem till det så kallade Möbelriket, en handelsregion för möbler och design, samt ett nätverk för småländska design- och möbelföretag. Det mest välkända möbelföretaget i det småländska möbelriket är utan tvekan IKEA. IKEAs grundare Ingvar Kamprad, är från Småland och i Älmhult kan du besöka det allra första IKEA varuhuset samt se en “IKEA genom tiderna” utställning. Förutom IKEA, kan du kring Möbelrikets huvudstad Lammhult, även hitta världsberömda möbeldesign namn som Norrgavel, Svenssons, Bruno Mathsson International, Källemo, Abstracta med flera. Om du gillar svensk glas och möbeldesign kommer du att känna dig som hemma i Lammhult och i Glasriket bland de småländska skogarna.

Småland för matentusiaster

Om du älskar mat, är det är på den småländska landsbygden du ska vara! Här kan du ta inspirerande turer till några av de småskaliga lanthandlarna eller personliga gårdsbutikerna. Isterband (fläsk, korn och potatis korv) med inlagd rödbeta och dill-potatis är en klassisk maträtt från Småland. Och det finns många andra läckra rätter att avnjuta i dessa trakter. Är du fortfarande hungrig och nyfiken på småländsk mat, kan du gå på en unik hälsa- och gourmetvandring på Korrö i södra Småland. Korrö Kafé & Restaurang, i samarbete med ett vackert naturreservat och den brusande Ronnebyån, är arrangör för denna vandring. Tillsammans med en kunnig guide följer du stigarna i det kringliggande naturreservatet och med jämna mellanrum bjuds det på flera småländska delikatesser som är oerhört svåra att motstå.

Småland för barnfamiljer

Förutom Bruno Mathsson och Ingvar Kamprad kommer en annan känd person också från Småland, nämligen Astrid Lindgren, den världsberömda barnboksförfattaren. Hon har sin egen sagovärld, Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, där hon växte upp. Alla karaktärer som finns i hennes böcker är här; Karlsson, Emil och Rasmus och världen starkaste tjej, Pippi Långstrump. Barnen älskar det här stället och du kan här också uppleva imponerande utställningar, teatrar, konserter och massvis av andra barncentrerade aktiviteter. I själva staden Vimmerby finns även där många Astrid Lindgren-centrerade attraktioner och aktiviteter. Om du vill övernatta i Astrid Lindgrens Värld i Vimmerby, är stugor eller camping-boenden utmärkta alternativ. HItta ditt perfekta familjeboende i Vimmerby och i resten av Småland på Holidu.se

Vinter i västra Småland
Vinter i västra Småland

Top 5 saker att göra i Småland

1. Besök Kosta glasbruk

Kosta glasbruk är Sveriges äldsta aktiva glasbruk från 1742. Här har du möjlighet att följa produktionen av Kosta Bodas glasprodukter, från smältning av glasmassan till glasblåsning, slipning och målning. På Kosta Glascenter kan du prova på glasblåsning själv tillsammans med en professionell glasblåsare. Du kan välja att göra din egen glaskula, dricksglas eller skål – ett minne för livet helt enkelt. Bokning online måste ske senast 7 dagar innan ankomst, annars kan du även boka via telefon. I närheten till Kosta glasbruk, hittar du The Glass Factory, ett upplevelsebaserat interaktivt glasmuseum beläget mitt i Glasriket. Museet fungerar som ett kunskapscentrum och en kreativ mötesplats för konstnärer, designers och besökare.

2. Hälsa- och gourmetvandring i Korrö

Korrö Kafé & Restaurang arrangerar en smakrik hälsa- och gourmetvandring. Tillsammans med en kunnig guide följer du stigarna i det närliggande naturreservatet och med jämna mellanrum bjuds det på flera småländska delikatesser som är oerhört svåra att motstå. Vandringen är på 4,5 km och den tar 4-5 timmar att genomföra, inklusive lunch. Korrö Kafé & Restaurang ligger på en ö i den brusande Ronnebyån omgiven av byggnader från en gammal hantverksby. Vid Korrö kan du bo i en närliggande stuga, samt hyra cyklar och kanoter och bada i tunna.

3. Cykla Dressin på Smalspåret Hultsfred-Målilla

Förr i tiden användes dressinen som färdmedel för övervakare av järnvägsbyggen, och idag finns vagnarna fortfarande på rälsen för dig som vill uppleva Småland på spåren. Åk på en gnisslande färd där benen gör jobbet, men där varje tramptag är väl värt mödan. Att cykla dressin i Småland är ett perfekt sätt för hela familjen att se några av landskapets vackraste delar. Du startar vid Björkudd i Hultsfred och cyklar sträckan på 12km ner mot Målilla, där du vänder för att cykla tillbaka.

4. Besök kulturreservatet Åsens by

Åsens by är ett charmigt kulturreservat i närheten av Aneby med gamla gårdar och traditioner. Här kan du låta barnen springa fritt, mata djur, rida häst, åka vagn eller karda ull. Åsens by erbjuder aktiviteter och lantluft för hela familjen och är en unik plats där du får uppleva det gamla Småland så som det såg ut för 100 år sedan. Totalt finns 17 byggnader och inom kulturreservatet finns markerade vandringsleder. På sommaren finns det flera olika djur i byn och ett brett utbud av aktiviteter som passar såväl stora som små. På vintern kan du fira gammeldags jul i ett mysigt vinterlandskap med marknader, matservering, samt häst och vagn.

5. Ta barnen till Astrid Lindgrens Värld

Astrid Lindgrens värld är en underhållande nöjespark i barnboksförfattaren Astrid Lindgrens hemort Vimmerby. I denna värld kan du möta många av de kända karaktärerna från Astrid Lindgrens omtalade och omtyckta barnböcker. Här kan hela familjen träffa Pippi Långstrump, Emil i Lönneberga, Karlsson på taket, Madicken, Bröderna Lejonhjärta, Rasmus på luffen, Ronja Rövardotter och många fler. Barnen älskar det här stället och du kan här också uppleva imponerande utställningar, teatrar, konserter och massvis av andra barncentrerade aktiviteter. Parken har öppet från maj till augusti, samt under övriga helger och skollovsveckor. Astrid Lindgrens Värld arrangerar även en höst- och hantverksmarknad som är värt ett besök.

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta ditt perfekta semesterhus till det bästa priset.

Booking.com Semesterhus & lägenheter i SmålandBooking.com Semesterhus & lägenheter i Småland
Airbnb Semesterhus & lägenheter i SmålandAirbnb Semesterhus & lägenheter i Småland
Vrbo Semesterhus & lägenheter i SmålandVrbo Semesterhus & lägenheter i Småland
Bookiply Semesterhus & lägenheter i SmålandBookiply Semesterhus & lägenheter i Småland
FeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i SmålandFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i Småland
Abritel Semesterhus & lägenheter i SmålandAbritel Semesterhus & lägenheter i Småland
HRS Semesterhus & lägenheter i SmålandHRS Semesterhus & lägenheter i Småland
500+ mer