Hitta Semesterhus & lägenheter i Jönköping

Höjdpunkter i Jönköping

  • Sol och bad
  • Segling
  • Mysig stadskärna för shopping och kulturliv
  • Utflyktsmöjligheter
  • Historiska sevärdheter

Det bästa Semesterhus & lägenheter i Jönköping

Gästerna är överens: de här boendena har höga betyg när det gäller läge, renlighet och mycket mer.
Hus för 5 Personer i Jönköping, Jönköpings Län
Hus för 5 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 1
Hus för 5 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 2
Hus för 5 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 3
Hus för 5 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 4
mer...
Jönköping, Jönköpings Län
Hus • 104 m² • 2 Sovrum
Vacker 1800-tals stuga i Småland, i ett område med mycket intressant flora och fauna. Egen badplats med brygga och grillplats vid sjön 60 m bort. Du har en stor privat brygga på din egen sjötomt. Vackra vandringsleder. Besök Åsens (20 km) och Skurugata och Eksjö (30 km). Du har 100 km till äventyrsparken Astrid Lindgrens Värld och Tandpetarmuseet ligger 30 km bort. För att shoppa kör du 36 km till Jönköping, förbi Huskvarna där du kan se 300 års historia i Husqvarna Fabriksmuseum. Här finns en imponerande samling symaskiner, cyklar, mopeder, motorcyklar, gräsklippare och motorsågar. Några h...
från 578 kr / natt
Hus för 6 Personer i Jönköping, Bunn
Hus för 6 Personer i Jönköping, Bunn, Bild 1
Hus för 6 Personer i Jönköping, Bunn, Bild 2
Hus för 6 Personer i Jönköping, Bunn, Bild 3
Hus för 6 Personer i Jönköping, Bunn, Bild 4
mer...
Jönköping, Bunn
Hus • 60 m² • 3 Sovrum
8,0
Vackert semesterhus ca 50 m från sjön Bunn, beläget på ägarens mark. Den barnvänliga badplatsen ligger 200 m bort. En mindre väg löper på ett avstånd av 50 m från huset. Sittplats vid sjön. I närheten av huset finns en båtuthyrning och en lekplats. Delvis täckt brygga vid sjön. Ca 6 km till Gränna där färjan till Visingsö avgår. I Gränna kan du smaka på de berömda sockerbitarna.
från 382 kr / natt
Hus för 4 Personer i Jönköping, Jönköpings Län
Hus för 4 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 1
Hus för 4 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 2
Hus för 4 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 3
Hus för 4 Personer i Jönköping, Jönköpings Län, Bild 4
mer...
Jönköping, Jönköpings Län
Hus • 85 m² • 2 Sovrum
10,0
Rymlig och mysig stuga med spännande atmosfär och inredning nära Vaggeryd. Ligger högt upp med naturen på tröskeln. Klinkergolv i hela huset och både sovrummen och allrummet har högt i tak. Tre vedeldade kaminer inomhus och en öppen spis på en av alkoverna. Tennisbana ca 500 m bort. Fint bad i sjön Fängen ca 600 m. Båten ligger på västra sidan av Fängen ca 2 km. Fin golfbana i Höök. Shopping med fördel i Jönköping. Eller varför inte besöka Gränna och ta en tur till ön Visingsö. Granne med S05661.Endast till semestervistelser
från 416 kr / natt

Priser och tillgänglighet

Aktuella priser för semesterbostäder Jönköping

1 678 krför 7 okt. - 14 okt.
1 547 kr årsgenomsnitt
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
Genomsnittspris per vecka

Aktuell tillgänglighet för semesterbostäder Jönköping

40%för 7 okt. - 14 okt.
47% årsgenomsnitt
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
Procent av tillgängliga uthyrningar

Moderna lägenheter mitt i city eller vid vatten

Jönköping är en varierad stad som kan locka med såväl en gedigen stadskärna som närheten till vatten. Detta gör att det finns många moderna lägenheter som är ideala både om du gillar sol och bad eller föredrar shopping. Om du vill ta del av Jönköping vid Vättern finns många moderna lägenheter att hyra som är ideala för såväl fiskesport som dopp i djupblått vatten. Många boendeformer i Jönköping kan dessutom stoltsera med sjöutsikt. Om du vill ha gångavstånd till någon av stadens mindre sjöar Munksjön och Rocksjön har du på samma gång nära in till stadens centrum för ett omfattande butiks- och restaurangutbud.

Semesterbostäder för familjer och större grupper

Det finns många olika boendeformer när du är på semester i Jönköping. Du kan antingen välja att hyra en modern lägenhet eller ett rymligare hus som är idealiskt för familjen med barn. I Jönköping hittar du barnvänliga villor med trädgård såväl som mindre radhus eller boenden för kärleksparet eller kompisgänget. Flera fastigheter ligger i anslutning till någon av stadens två vackra sjöar som ger omedelbar tillgång till sol och bad eller båtutflykter sommartid. I Jönköping tar du dig enkelt fram både till fots och på cykel, med lokaltrafik eller bil. Här är det relativt nära till det mesta och stadens turistbyrå ligger mitt i centrum, så det är nära till all info om staden var du än väljer att husera under din vistelse här.

Semester i Jönköping

Ett framstående turistmål i södra Sverige

Jönköping är med sina cirka 134 800 invånare Sveriges nionde största stad. Beläget i söder och intill Vättern är Jönköping en riktig semesterpärla sommartid. Båthamnen såväl som badmöjligheterna lockar alla som gillar sol och bad. Dessutom är det ständigt nära till stadens övriga sevärdheter och attraktioner. Det gamla stadsområdet i Jönköping utgörs av ett stort sandområde med de två sjöarna Munksjön och Rocksjön och på den södra sidan breder ett kuperat landskap ut sig med vackra sluttningar. Jönköping är därför en böljande stad som lockar till såväl friluftsliv som upplevelser i city.

En badvänlig stad med ett gediget utbud

Det är inte bara stränderna och hamnen som lockar turister och besökare till Jönköping under semestern. Här finns även livliga shoppingstråk och mysiga caféer och restauranger. Jönköping kan verkligen skryta med att ha en gedigen blandning av det mesta: sjöliv, storstadspuls, skogspromenader och gastronomi. Med en närhet till historiska platser som {{Huskvarna } {ID}}, {{Gränna } {ID}} och {{Visingsö } {ID}} finns även möjligheten till spännande utflykter. I Jönköping erbjuds man en kombination av spännande natur, kultur och fantastisk mat.

Vinter på Vättern
Vinter på Vättern

Aktiviteter för resenärer

Jönköping för strand, sol och bad

Eftersom Jönköping ligger intill Vättern finns det goda förutsättningar för sol och bad under sommarhalvåret. Det är många besökare som lägger an med båt i staden för att ta del av det utbud som finns här. Om du gillar vattensport är det utmärkt även för detta. Volleyboll och segling är populärt, liksom att bara ligga och lapa sol på stranden. Populärt är att hyra en kajak för att på egen hand paddla ut och upptäcka Vättern och det omgivande landskapet. Äppelvikens äventyrspark är ett lekland med aktiviteter för både stora och små. Det finns även flera inomhusbad för den som vill kunna njuta av simning året om.

Jönköping för den kulturintresserade

När man vistas i Jönköping kan man säga att man alltid står med ena foten i historieboken. Här finns det gott om kulturskatter att upptäcka. Staden är en lika gedigen som intressant historia som har lämnat många sevärdheter efter sig. Var du än väljer att färdas i Jönköping kan du vara säker på att det finns något att upptäcka helt i din smak. På 1100- och 1200-talen var Visingsö centrum för den svenska kungamakten och det finns idag lämningar från den tiden. Du möter även en spännande industrihistoria och en fantastisk hantverkstradition. Du vet väl att det dessutom var i Jönköping som den första säkerhetständstickan uppfanns?

Top 3 saker att göra i Jönköping

1. Kliv in i naturen

Jönköping kan stoltsera med ett rikt utbud för outdoor och friluftsaktiviteter. Vandra, cykla, simma eller fiska är bara några av de sysselsättningar som möjliggörs här. Staden kan även stoltsera med ett av Sveriges kanske mest instagrammade träd: The Broccoli Tree, som faktiskt ser ut precis som en broccolistam.

2. Ett besök till Brahehus

Brahehus är ett av Jönköpings främsta landmärken. Det är svårt att inte lägga märke till denna fyrkantiga ruin så fort man har passerat E4:an norr om {{Gränna } {ID}}. Högt uppe på Grännabergets kant ligger Brahehus och stoltserar med sin prakt. Härifrån tar du del av en fantastisk utsikt över landskapet och kan blicka ut över praktiskt taget hela Västergötland.

3. Ekskogen på Visingsö

Inte långt ifrån hamnen ligger den berömda ekskogen. Detta är en helt unik skog i sitt slag och utöver att vara magnifik i sig själv bjuder den in till såväl promenader och cykelturer. Varför inte packa en liten matsäck och ge sig ut på en dagsutflykt i denna härliga lövskog.

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta ditt perfekta semesterhus till det bästa priset.

Booking.com Semesterhus & lägenheter i JönköpingBooking.com Semesterhus & lägenheter i Jönköping
Airbnb Semesterhus & lägenheter i JönköpingAirbnb Semesterhus & lägenheter i Jönköping
Vrbo Semesterhus & lägenheter i JönköpingVrbo Semesterhus & lägenheter i Jönköping
Bookiply Semesterhus & lägenheter i JönköpingBookiply Semesterhus & lägenheter i Jönköping
FeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i JönköpingFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i Jönköping
Abritel Semesterhus & lägenheter i JönköpingAbritel Semesterhus & lägenheter i Jönköping
HRS Semesterhus & lägenheter i JönköpingHRS Semesterhus & lägenheter i Jönköping
500+ mer
  1. Semesterbostäder
  2. Sverige
  3. Södra Sverige
  4. Småland
  5. Jönköping