Semesterboenden i Skåne

Börja söka 992 boenden i Skåne nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 300 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden i Skåne

Hus för 6 Personer i Österlen, med terass, 72 m²
6 personer, 3 sovrum, 10,3km till stranden
Österlen, Skåne
389 krper natt
Fantastisk villa för 7 Personer i Hörby, med trädgård och bubbelpool
7 personer, 3 sovrum
4,8
7 omdömen
Hörby, Skåne
359 krper natt
Stor hus för 12 Personer i Åsljunga, med bastu och pool, med husdjur, 365 m²
12 personer, 5 sovrum
3,9
40 omdömen
Åsljunga, Skåne
1 004 krper natt
Hus för 6 Personer i Vik (Sverige), med terass, 48 m²
6 personer, 2 sovrum, 9,3km till stranden
Vik (Sverige), Österlen
318 krper natt
Hus för 4 Personer i Kristianstad, med terass, med husdjur, 50 m²
4 personer, 2 sovrum, 800m till stranden
5,0
1 omdöme
Kristianstad, Skåne
379 krper natt
Hus för 2 Personer i Skåne, barnvänlig, 50 m²
2 personer, 1 sovrum
Skåne
236 krper natt
Hus för 2 Personer i Österlen, med husdjur, 30 m²
2 personer, 1 sovrum
Österlen, Skåne
338 krper natt
Hus för 6 Personer i Skillinge, med husdjur, 40 m²
6 personer, 2 sovrum, 3,3km till stranden
Skillinge, Österlen
369 krper natt
Hus för 2 Personer i Österlen, 40 m²
2 personer, 1 sovrum, 2,2km till stranden
Österlen, Skåne
471 krper natt
Hus för 6 Personer i Höganäs, med terass och bastu, 80 m²
6 personer, 3 sovrum, 9km till stranden
Höganäs, Skåne
687 krper natt
Hus för 6 Personer i Skåne, med terass, 95 m²
6 personer, 2 sovrum, 4,6km till stranden
Skåne
471 krper natt
Camping för 4 Personer i Simrishamn, med trädgård, 15 m²
4 personer, 1 sovrum, 14,1km till stranden
3,6
55 omdömen
Simrishamn, Österlen
605 krper natt
Hus för 4 Personer i Skåne, med terass, 35 m²
4 personer, 1 sovrum
5,0
1 omdöme
Skåne
164 krper natt
Stor hus för 5 Personer i Österlen, med terass, 140 m²
5 personer, 2 sovrum, 12,1km till stranden
4,0
1 omdöme
Österlen, Skåne
512 krper natt
Hus för 4 Personer i Österlen, 20 m²
4 personer, 1 sovrum, 11km till stranden
4,0
1 omdöme
Österlen, Skåne
174 krper natt
Hus för 4 Personer i Kristianstad, med husdjur, 45 m²
4 personer, 1 sovrum
Kristianstad, Skåne
215 krper natt
Hus för 4 Personer i Österlen, med terass, med husdjur, 44 m²
4 personer, 8,8km till stranden
Österlen, Skåne
471 krper natt
Hus för 4 Personer i Österlen, med terass och bastu, 82 m²
4 personer, 2 sovrum, 60m till stranden
Österlen, Skåne
850 krper natt
Visa alla

Jämför kostnadsfritt 992 hus och lägenheter i Skåne

Höjdpunkter i Skåne

  • Enastående natur
  • Organisk mat
  • Barnvänligt
  • Golf
  • Cykling
  • Sandstränder
  • Nationalparker

Mest populära i Skåne

Internet 702
Husdjur tillåtna 466
Balkong/Terass 612
TV 546
Trädgård 478
Parkering 968
Tvättmaskin 413
Värmare 677

Hyr stugor och hus i Skåne

Hyr sommarstugor och fritidshus i Skåne i en skogsglänta, stugby, vid havet eller ute på den skånska slätten. I Malmö, Helsingborg, Ystad, Trelleborg, och Falsterbo och flera andra delar av Skåne, finns det flera mysiga och bekväma stugor, villor och hus att hyra, samt semester- och strandbyar nära till vattnet att bo i. Hyr familjevänliga stugor i Skåne med sjötomt, nära till vatten, grönområden, båtliv och bad.

Semester i Skåne

Läge och orientering

Sveriges sydligaste landskap

Skåne är Sveriges sydligaste landskap och består till största delen av en halvö. I norr gränsar landskapet till Halland och Småland, i öster till Blekinge och Östersjön, i söder till Östersjön, och i väster till Kattegatt och det smala sundet, Öresund, som skiljer Sverige från Danmark. Stora delar av Skåne består av jordbruksmark, men med en lång kustlinje i söder, öster, såväl som väster, har landskapet också ett flertal milslånga sandstränder. Skånes största stad är Malmö, som även är Sveriges tredje största stad efter Stockholm och Göteborg, med drygt 300 000 invånare.

Resa till Skåne Öresundsbron mellan Danmark och Skåne är ett snabbt sätt att ta sig över Öresund med bil eller tåg. Överfarten för bilar är avgiftsbelagd och det finns inga tur- och retur-biljetter att köpa. Det enda alternativet är att köpa två enkelbiljetter, och för flera resor över sundet under kort tid rekommenderas betalningslösningen Brobizz/Bropass. Alternativt kan du flyga till någon av Skånes tre flygplatser: Sturup Malmö Airport, Ängelholm-Helsingborg Airport och Kristianstad Airport, eller också till Kastrup International Airport i Köpenhamn som är brofärd ifrån Skåne. De tre förstnämnda flygplatserna har ett stort utbud av inrikesflyg, medan Kastrups utbud av utrikesflyg är betydligt större. Till Malmö Airport flyger Norwegian, Malmö Aviation och SAS. Med Skånetrafiken (kollektivtrafiken i Skåne) kan du resa till nästan alla orter i Skåne, och med Öresundståget kan du ta dig över sundet till Danmark, samt till Göteborg, Halland, Kronoberg och Kalmar. Med färja, går det även att ta sig till Skåne från Danmark,Tyskland och Polen.
Öresundsbron
Öresundsbron

Aktiviteter

Skåne för sol och bad

Längs Skånes långa öst-, väst-, och sydkust, finns mängder av bad och strand upplevelser. När du besöker en av Skånes kuststäder är du är aldrig långt ifrån en betagande badplats. Även Malmö har sin egen berömda strand vid Ribersborg, bara en 20-minuters promenad från centrum. Den 2.5km långa stranden är perfekt för barn eftersom vattnet är grunt och stranden är kantad med lekplatser, grillplatser, vindsurfing-uthyrning, och strandkaféer. I Skanör och Falsterbo, även kallat Sydsveriges Riviera, är stränderna flera kilometer långa och där står färgglada badhytter, numera permanent uppförda uppe på klitterna. Helsingborgs Fria bad, eller Örestrandsbadet som det ursprungligen heter, är Helsingborgs Copacabana. Stranden ligger centralt i staden men erbjuder ändå sol och bad som på en riktig sandstrand. Stranden är välbesökt året runt, under alla tider på dygnet, av människor i alla åldrar. På Skånes sydkust, precis öster om Trelleborg, ligger Dalabadet. Dalabadet är ett populärt havsbad på sommaren med ett minilivs och en stor badbrygga med bänkar att koppla av på. Här finns även camping och stugor att hyra. Den mest populära stranden på Skånes östkust är Täppet i Åhus. Täppet är barnvänlig då det är mycket långgrunt och sanden är silkeslen och kritvit. Slutligen, vid Sveriges sydligaste nationalpark, Stenshuvuds nationalpark, hittar du Stenshuvuds strand, en vacker folkgles lång sandstrand i ett fantastiskt naturskönt område.

Skåne för matentusiaster

Ansedda The New York Times listar Skåne som en av de bästa platserna att besöka år 2016. Du finner Skåne på plats nummer nio, före resmål som bland andra Barcelona, Grand Rapids, Washington D.C., Sri Lanka, Guadeloupe och Sydney. Det är den skånska maten som The New York Times har fastnat för och skriver i sin artikel om diverse krogar och restauranger som är värda ett besök, som bland andra Bastard och Bord 13 i Malmö, Hörte Brygga i Skivarp, Talldungen i Brösarp, samt Daniel Berlins Krog i Tranås. De är särskilt imponerade av utbudet av gårdsbutiker, organisk mat och kombinationen av den goda maten och dess närhet till naturen.

Skåne för golfare

Golf är en favoritsysselsättning för många som bor i Skåne. Skåne är också är en av Europas bantätaste golfdestinationer med över 70 golfbanor i länet. Oavsett vilken stad man besöker är det aldrig mer än en mil till närmaste golfbana. De flesta golfbanor är av hög kvalitet och många är bland de finaste i norra Europa. Det milda klimatet i Skåne gör att många av dessa golfbanor håller öppet nästan året runt.

Turning Torso i Malmö
Turning Torso i Malmö

Top 5 saker att göra i Skåne

1. Öresundsbron

Öresundsbron är en av få broar i världen som förbinder två länder. Med sin enastående längd och design, totalt 15,9 km (varav 7,8 km bro och 4,1 km tunnel), är bron som förbinder Danmark och Sverige värt ett besök med bilen, bussen eller tåget. (Tyvärr saknas möjlighet för cyklister och fotgängare att använda bron). På ca 20 minuter bilar du från Sverige till Danmark, från Malmö till Köpenhamn, och tvärtom. Bron är en estetiskt vacker konstruktion med en fantastisk utsikt över Öresund.

2. Kullens Fyr

Kullens fyr i Höganäs från 1561 är Sveriges starkaste och högst belägna fyr. Mer än 200 skepp har lidit skeppsbrott utanför hornet sedan 1750-talet och flera vrak finns fortfarande kvar på havsbotten. Med sin hänförande utsikt, närliggande vandringsstigar och massor av frisk luft, är Kullens fyr utmärkt för en dagsutflykt. I den nyrenoverade fyren finns även ett nybyggt sommarcafé med en panorama-terrass som erbjuder en av landets vackraste utsikter.

3. Ales Stenar

Ales stenar är Sveriges bäst bevarade fornlämning och består av 59 stora stenblock placerade i en skeppsliknande formation och är belägna i Kåseberga, drygt en mil sydost om Ystad. En del tror att de 59 stenarna är ett gravmonument, medan andra hävdar att stenarna har fungerat som en gammal astronomisk klocka. Ales stenar tros härstamma från den yngre järnåldern, ca. 500-1000 e.Kr, och erbjuder en vidunderlig utsikt i närhet till hav och grömområde.

4. Cykla Dressin

Förr i tiden användes dressinen som färdmedel för övervakare av järnvägsbyggen, och idag finns vagnarna fortfarande på rälsen för dig som vill uppleva Skåne på spåren. Åk på en gnisslande färd där benen gör jobbet, men där varje tramptag är väl värt mödan. Att cykla dressin i Skåne är ett perfekt sätt för hela familjen att se landskapets vackraste delar. Du kan cykla på flera platser i Skåne, bland ­annat 13 kilometer genom ek- och bokskogar runt Klippan.

5. Stenshuvuds Nationalpark

Sveriges sydligaste nationalpark erbjuder härliga strövområden och fina utsikter över hav, stränder och äppelodlingar. Sandstranden i Stenshuvuds nationalpark är enastående fin och parken är en av de artrikaste och mest omväxlande nationalparkerna i landet. Stenshuvuds nationalpark är utmärkt för en picknick eller avkopplande promenader längs med stranden och vandringsleden.

Ales Stenar
Ales Stenar
Närliggande Semesterorter
Mest populära destinationer Holidu