Semesterbostäder i Halland

Börja söka 1 173 boenden i Halland nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 300 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden i Halland

Hostel för 1 Personer i Mellbystrand
4,0
186 omdömen
Mellbystrand, Halland
467 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Halland, med trädgård
1 sovrum, 10,6km till stranden, 2 personer
4,5
115 omdömen
Halland
722 krper natt
Hotell för 3 Personer i Halland, med terass och bastu
3,6
935 omdömen
Halland
594 krper natt
Hotell för 2 Personer i Kungsbacka, med trädgård, med husdjur
4,3km till stranden, 2 personer
4,4
19 omdömen
Kungsbacka, Halland
2 536 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Kungsbacka, med bastu och trädgård, med husdjur
6km till stranden, 2 personer
4,5
102 omdömen
Kungsbacka, Halland
499 krper natt
Bed and breakfast för 1 Personer i Halland, med husdjur
4,5
296 omdömen
Halland
446 krper natt
Hotell för 1 Personer i Halmstad
4,2
1091 omdömen
Halmstad, Halland
838 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Varberg, med trädgård
4,6
498 omdömen
Varberg, Halland
987 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Halland, med trädgård
4,1
103 omdömen
Halland
722 krper natt
Gästhus för 1 Personer i Halmstad, med husdjur
3,7
255 omdömen
Halmstad, Halland
732 krper natt
Bed and breakfast för 1 Personer i Halland
5,6km till stranden, 1 personer
4,2
50 omdömen
Halland
467 krper natt
Lägenhetshotell för 2 Personer i Halland, med trädgård
4,0
129 omdömen
Halland
1 401 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Varberg, med trädgård, med husdjur
4,2km till stranden, 2 personer
4,1
24 omdömen
Varberg, Halland
923 krper natt
Hotell för 2 Personer i Halland
4,7
1208 omdömen
Halland
817 krper natt
Lägenhetshotell för 4 Personer i Varberg, med bastu och trädgård
2 sovrum, 350m till stranden, 4 personer
4,5
501 omdömen
Varberg, Halland
870 krper natt
Hostel för 1 Personer i Halland, med husdjur
1,5km till stranden, 1 personer
4,6
269 omdömen
Halland
308 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Halland, med trädgård och bubbelpool, med husdjur
9,8km till stranden, 2 personer
4,1
71 omdömen
Halland
881 krper natt
Hotell för 1 Personer i Halmstad, med husdjur
4,6
163 omdömen
Halmstad, Halland
849 krper natt
Visa alla

Höjdpunkter i Halland

  • Campingmöjligheter
  • Familj- och barnvänligt
  • Historiska upplevelser
  • Vackra bad och stränder
  • Cyckel- och vandringsleder

Mest populära i Halland

Internet 160
Husdjur tillåtna 130
Balkong/Terass 207
TV 331
Trädgård 213
Parkering 251
Tvättmaskin 231
Bastu 42
Värmare 248

Populära Resmål i Halland

Semesterboenden i Halland

Du som bestämt dig för att semestra i Västkustens campingparadis Halland har mycket att se och uppleva – men först måste du hitta ett boende som anpassar sig till alla dina behov. Som tur är finns det gott om moderna och rymliga lägenheter både mitt i centrum och precis vid stranden, fullt möblerade och med vacker utsikt. Flera av dessa ligger endast 100 meter från vattnet, samt är nära till stad, natur och kultur. Andra boendemöjligheter är bed&breakfast, hotell och vandrarhem i kommunerna Halmstad, Hylte, Laholm, Kungsbacka, Falkenberg och Varberg.

Hur ser din drömsemester ut? Få den att förverkligas genom att hitta ett boende som uppfyller alla dina krav. En stor del av de tillgängliga lägenheterna kan härbärgera en stor barnfamilj – vissa tillåter dig även ta med ditt älskade husdjur på semestern. Barnen kommer att uppskatta detaljer som närbelägna lekplatser eller trädgårdar, och hela familjen kan njuta av en grillkväll på stranden eller en trevlig promenad på en av Hallands fina vandringsleder. Det finns också mindre lägenheter som hyser upp till 2 personer. Alla kan hitta något som passar den egna smaken, och bokningen kan för det mesta genomföras omedelbart.

Det är ganska enkelt att ta sig från plats till plats med den lokala busstrafiken, så du som helst vill lämna bilen hemma kan lätt göra så. Ta med eller hyr en cyckel i stället – Halland erbjuder många härliga cyckelleder både vid havet (Kattegattleden) och i landsbygden. Skaffar du dessutom ett av de fina boenden som ligger nära både strand och stad, kanske du inte ens behöver nyttja dig av kollektivtrafiken – njut av den vackra utsikten genom att ta dig en uppfriskande promenad!

Öppna landskap att trivas i

Hallands län är del av den svenska västkusten och är berömt för sina fina stränder och bad – men detta är långt ifrån allt. De sex kommunerna Halmstad, Laholm, Hylte, Falkenberg, Varberg och Kungsbacka ståtar också med en glesbygd rik på skog och sjöar, samt ett bördigt slättområde med gröna och lummiga dalar. Hallands befolkning växer ständigt och har passerat 300 000 invånare – detta utan att räkna med turismen, som under sommaren fördubblar folkmängden till drygt en halv miljon.

Ett Halland för alla

Hela familjen kan njuta av härliga äventyr tillsammans: ziplining nerför Hallandsåsen och bad i Äventyrsbadet är bara några exempel. Upptäck den anrika Varbergs fästning tillsammans, besök det berömda Kulturhistoriska museet, och njut av Tjolöholms dramatiserade barnvisningar. Upzone Äventyrspark erbjuder en hisnande upplevelse i en höghöjdsbana – ett äventyr bland trädtopparna som både små och stora kommer att älska. Färdas tillbaka i tiden genom att besöka Äskhults by – och smaka Kaffestugans kakor och bröd som bakats enligt uråldriga recept.

Värt att veta

Du som älskar att campa kommer att hitta många härliga campingplatser att njuta av. Är det dags för viktiga möten kan du här hitta allt från charmiga mötesplatser på landsbygden till stora hotell med moderna konferenslokaler precis vid stranden. Länet bjuder också på andra aktiviteter som shopping på Gekås Ullared, cykling på Kattegattleden, och vandring på Hallandsleden. Varuhuset Gekås Ullared är 35 000 m² stort och lockar tusentals resenärer varje år. Här kan du hitta allt från livsmedel till heminredning, elektronik, leksaker, husgeråd och ridsport. Passa även på att skaffa kläder till hela familjen – eftersom allt detta finns under ett enda tak, är det inte att undra på att detta är ett av Sveriges mest populära utflyktsmål. Övernattningsmöjligheter hittar du bara ett stenkast från varuhuset. Sveriges första nationella cykelled går hela vägen genom Halland, precis vid havet. Kattegattleden har delats upp i 8 delsträckor, och där kan du hitta allt du behöver: boenden, restauranger, cykeluthyrning och sevärdheter. Den vackra leden lockar tusentals äventyrslystna och naturälskande besökare varje år.

Tylösand
Tylösand

Fiskeparadiset Halland

Att Halland är ett fiskeparadis förstår man redan på att det är laxen som utvalts som länets landskapsdjur. Här finns över 400 vattendrag och sjöar som alla är fulla av liv och bjuder på fina sjövattensfiskeupplevelser. Hallands kustområde sträcker sig från Laholm till Kungsbacka, och bjuder också på möjligheter till kustfiske. Är du intresserad av fisketurism, finns det här många duktiga entreprenörer. Du kan njuta av sportfiske och lag-kampaktiviteter, skaffa fiskekort, hyra båt, flytväst och annan nödvändig utrustning, samt göra ditt för miljön genom att fångstrapportera varje gång du får napp. Det finns gott om gäddor, abborrar och gösar, och i vissa sjöar vistas även den sällsynta siklöjan.

Landskapsnamnet Halland kommer troligtvis från Hovs hällar (hallar) i nordvästra Skåne, och betyder ”Landskapet på andra sidan hällarna”. Människorna som bodde här kallades förr i tiden Halliner.

Top 5 saker att göra i Halland

1. Bada på Tylösand Strand

Tylösand är en härlig och mycket barnvänlig strand med kort gångavstånd till restauranger, kiosker och affärer. Det finns livräddare, duschar och toaletter nära till hands. Perfekt för att bada, sola, grilla, ordna en picknick eller en grillning, eller helt enkelt ta en lugn promenad.

2. Levande historia på Tjolöholms Slott

Njut av intressanta guidade turer året om, och passa på att gå på konstutställningarna i parkområdet. Du som alltid vill vara ute i naturen kommer att älska de sagolika vandringslederna i skogsmiljön eller längs med strandkanten.

3. Mysigt på Öströö Fårfarm

Småbarnen kommer att älska naturupplevelsen på Öströö Fårfarm. Köp fika i en picknickkorg, klappa de små söta lammen och pröva att åka traktor med släp: ett verkligt paradis i bokskogen.

4. Roligt på Hantverksrallyt

När du bokar ett rally hos Hantverksrallyt kommer du att få en personlig presentation av hantverkarna, och kan dessutom handla varor och konstverk som är unika för just Halland.

5. Västkustens campingparadis

Det är inte för intet som Halland kallas för Västkustens campingparadis. Det finns massor av högklassiga campingplatser att välja bland, både inland och längs Kattegattkusten. För dig som söker lugn och ro finns det mysiga små campingställen, och för dig som vill ha massor med aktiviteter för hela familjer finns det stora anläggningar där det alltid är något på gång.

Semesterorter i Halland
Närliggande Semesterorter
Mest populära destinationer Holidu