Hitta Semesterhus & lägenheter på Gotland

Höjdpunkter på Gotland

 • Lätt att ta sig fram
 • Korta avstånd
 • Barnvänligt
 • 92 Medeltida kyrkor
 • Golf
 • Cykling
 • Sandstränder

Det bästa Semesterhus & lägenheter på Gotland

Gästerna är överens: de här boendena har höga betyg när det gäller läge, renlighet och mycket mer.
Hus för 2 Personer i Brissund, Gotland
Hus för 2 Personer i Brissund, Gotland, Bild 1
Hus för 2 Personer i Brissund, Gotland, Bild 2
Hus för 2 Personer i Brissund, Gotland, Bild 3
Hus för 2 Personer i Brissund, Gotland, Bild 4
mer...
Brissund, Gotland
Hus • 28 m² • 2 Personer
10,0
Semesterhus på en sjötomt i Själsö, 10 km norr om Visby. Öppen planlösning med spiraltrappa till det mysiga sovloftet med dubbelsäng och snedtak. Fiskebyn Själsö är mycket populär, ni bor på klippkanten och mitt emot Själsö. Efter bara en kort promenad kan du njuta av en underbar utsikt och många solnedgångar, allt gratis. Brucebo ligger söder om fiskebyn, ett varierat naturreservat med klippor, bördiga barrskogar, orkidéängar, betesmarker, höga klippor och sten- och sandstränder. En 2 km lång stig tar dig genom denna skönhet. I norr finns det promenader längs vattnet. 3,5 km längre bort nå...
från 485 kr / natt
Lägenhet för 2 Personer i Lau, Gotland
Lägenhet för 2 Personer i Lau, Gotland, Bild 1
Lägenhet för 2 Personer i Lau, Gotland, Bild 2
Lägenhet för 2 Personer i Lau, Gotland, Bild 3
Lägenhet för 2 Personer i Lau, Gotland, Bild 4
mer...
Lau, Gotland
Lägenhet • 50 m² • 1 Sovrum
Semesterlägenhet i Lau, på östra Gotland. Den är perfekt för ett par som vill åka på sightseeing på ön. Om du gillar att prova olika golfbanor har du en i När 7 km bort, 12 km till den i Gumblade och 17 km till banan i Ljugarn. I närheten finns vackra sandstränder, t.ex. i Lau, När, Ljugarn och Ardre. I Hemse, 20 km bort, kan du shoppa och det finns en systembolag (för alkoholhaltiga drycker). Vi kan också rekommendera bra restauranger, gourmet-templen finns listade i White Guide-broschyren. För utflykter finns Kräklingbo, Ljugarn, Ronehamn och Burgsvik i närheten. På östra Gotland finns må...
från 370 kr / natt
Hus för 4 Personer i Gotland
Hus för 4 Personer i Gotland, Bild 1
Hus för 4 Personer i Gotland, Bild 2
Hus för 4 Personer i Gotland, Bild 3
Hus för 4 Personer i Gotland, Bild 4
mer...
Gotland
Hus • 65 m² • 1 Sovrum
9,0
(4 omdömen)
Litet, praktiskt semesterhus på en fastighet där du kan njuta av atmosfären mitt på Gotland. Här bor du på ett centralt läge på Halla i Dalhem nära Roma kloster, och helt enkelt idealiskt för utflykter över hela ön. Semesterhuset omges av en gemensam, rymlig tomt på 10 000 m², där trädgårdsmöbler och grill finns. Semesterhuset S42123 ligger också på samma tomt.
från 266 kr / natt

Populära resmål på Gotland

Priser och tillgänglighet

Aktuella priser för semesterbostäder på Gotland

1 828 krför 7 okt. - 14 okt.
1 831 kr årsgenomsnitt
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
Genomsnittspris per vecka

Aktuell tillgänglighet för semesterbostäder på Gotland

30%för 7 okt. - 14 okt.
38% årsgenomsnitt
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
Procent av tillgängliga uthyrningar

Hyr stugor och hus på Gotland

Hyr sommarstugor och fritidshus på Gotland, nära till vatten, historiska arv, kafeer och restauranger. I Visby, Klintehamn, Fårösund, och Kappelhamn, och andra delar av ön, finns det flera mysiga och bekväma stugor, villor och hus att hyra, samt semester- och strandbyar nära till vattnet att bo i. Hyr familjevänliga stugor med sjötomt, nära till vatten, grönområden, båtliv och bad.

Semester på Gotland

Läge och orientering

Östersjöns största ö

Gotland är Östersjöns största ö, men trots det är avstånden på ön förhållandevis korta. Från norr till söder är avståndet ungefär 170 km och på den bredaste delen av ön mäter Gotland cirka 50 km. Korta avstånd ger korta resor vilket leder till mer tid att uppleva alla de sevärdheter som Gotland har att erbjuda. I Visby finns det i princip inget behov av fordon, möjligtvis frånsett en cykel. Den medeltida staden är som gjord för en trevlig promenad och vill man ut på landsbygden, så kan det vara bra att cykla, åka bil, eller använda sig av busstrafiken på ön

Resa till Gotland

2-3 timmar med färja, 30 min med flyg! De flesta åker till Gotland med Destination Gotlands färjor och har då två fastlandshamnar att välja mellan, Nynäshamn strax söder om Stockholm och Oskarshamn i Småland. Oavsett vilken hamn du reser från så är restiden cirka tre timmar. Nu kan du också åka med Gotlandsbåtens färja från Västervik i Småland som tar ca. 2 timmar. Antalet flyglinjer och flygbolag som flyger till Gotland är störst under sommarhalvåret men Gotland nås från ett flertal städer i Sverige även under andra delar av året. Från flygplatsen till Visby är det inte långt, det är till och med möjligt att promenera de 4 km in till centrala Visby.

Stugor på Gotland
Stugor på Gotland

Aktiviteter

Gotland för bad och vattensporter

På hela Gotland finns mängder av upplevelser och utflykter för såväl den stillsamme som den aktiva. Gotland erbjuder mycket bad och vattensport med ca. 800 km kust och ett milt klimat. Här finns några av Sveriges vackraste badstränder. Välj mellan välbesökta stränder med mycket folk och aktiviteter som Tofta, Ljugarn eller Sudersand, eller hitta någon strand där du kan vara själv och njuta av lugnet. Här kan du paddla kanot längs kusten och gå iland där du själv vill och vind- och kitesurfing erbjuds året runt. Vågsurfing är också möjligt på Gotland. Förutom vita sandstränder finns det även klippor att nuta av havsbruset från. Vill du slippa eventuella vågor men ändå bada utomhus finns det flera kalkbrott och träsk (gotlänningarna kallar insjöar för träsk) över hela ön som är badvänliga. Det finns även flera utomhus- och inomhuspooler att besöka.

Gotland för barnfamiljer

Gotland är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter. Under flera år har Gotland vunnit priser för att vara ett barnvänligt besöksmål. Den kanske mest kända turistanläggningen, Kneippbyn, brukar vara en självklarhet att besöka. Där finns både vattenland och sommarland med Villa Villekulla och Pippi Långstrump. Ett annat spännande ställe för hela familjen är Mix Ranch med äventyrsland, fotbollsgolf, trampbilsbanor och mycket annat. Hitta din drömstuga på Gotland för hela familjen på Holidu.se

Visby, Gotlands huvudstad
Visby, Gotlands huvudstad

Top 3 saker att göra

1. Hansestaden Visby

Visby är en typisk hansestad med ringmur, ett välbevarat gatunät och bebyggelse från medeltiden och framåt, med på världsarvslistan sedan 1995. Staden ser du bäst till fots, missa inte ringmuren, ruinerna, domkyrkan, Botaniska trädgården och Almedalen. Visby har också ett rikt utbud av mysiga restauranger, caféer och butiker.

2. Gotlands Museum – Fornsalen

På vårt fina historiska museum hittar du allt från bildstenar till världens största vikingatida silverskatt, se Gotlands historia från stenålder till nutid. Har du bråttom kan du gå igenom museet på en timme men här kan du lätt spendera betydligt längre tid. En bra start på Gotlandsvistelsen som passar för hela familjen. Öppet året runt.

3. Sudersand

En av Gotlands absolut vackraste och längsta sandstränder är Sudersand som ligger på Fårö. Idealisk för barnfamiljer med mjuk len sand och långgrunt vatten. Restaurang, kaféer, kiosk mm finns i närheten.

Gotlands östkust
Gotlands östkust

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta ditt perfekta semesterhus till det bästa priset.

Booking.com Semesterhus & lägenheter på GotlandBooking.com Semesterhus & lägenheter på Gotland
Airbnb Semesterhus & lägenheter på GotlandAirbnb Semesterhus & lägenheter på Gotland
Vrbo Semesterhus & lägenheter på GotlandVrbo Semesterhus & lägenheter på Gotland
Bookiply Semesterhus & lägenheter på GotlandBookiply Semesterhus & lägenheter på Gotland
FeWo-direkt Semesterhus & lägenheter på GotlandFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter på Gotland
Abritel Semesterhus & lägenheter på GotlandAbritel Semesterhus & lägenheter på Gotland
HRS Semesterhus & lägenheter på GotlandHRS Semesterhus & lägenheter på Gotland
500+ mer
 1. Semesterbostäder
 2. Sverige
 3. Södra Sverige
 4. Gotland