Semesterbostäder i Dalarna

Börja söka 261 boenden i Dalarna nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 600 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden i Dalarna

Tält för 2 Personer i Leksand, med bastu och trädgård
2 personer
4,8
20 omdömen
Leksand, Dalarna
från
1 822 krper natt
Lodge för 4 Personer i Rättvik, med bastu och trädgård
3,9
53 omdömen
Rättvik, Siljan
från
778 krper natt
Camping för 2 Personer i Mora, med trädgård och bastu, med husdjur
4,2
525 omdömen
Mora, Dalarna
från
416 krper natt
Hus för 4 Personer i Rättvik, med trädgård
4 personer, 2 sovrum, 4,5km till skidåkning
4,9
11 omdömen
Rättvik, Siljan
från
959 krper natt
Hus för 4 Personer i Europa, med trädgård
4,5
73 omdömen
Dalarna
från
906 krper natt
Lägenhet för 2 Personer i Borlänge, med husdjur
2 personer, 1 sovrum, 5km till skidåkning
3,8
16 omdömen
Borlänge, Dalarna
från
810 krper natt
Lodge för 4 Personer i Europa, med trädgård
4 personer, 1 sovrum
5,0
30 omdömen
Siljan, Dalarna
från
1 108 krper natt
Hus för 8 Personer i Smedjebacken, med terass
4,2
1 omdöme
Smedjebacken, Dalarna
från
490 krper natt
Lägenhet för 2 Personer i Sälen, med bubbelpool samt bastu och trädgård
2 personer, 1 sovrum, 3,5km till skidåkning
4,8
39 omdömen
Sälen, Dalarna
från
607 krper natt
Camping för 8 Personer i Leksand, med trädgård, med husdjur
4,3
97 omdömen
Leksand, Siljan
från
1 215 krper natt
Semesterby för 2 Personer i Stöten, med bastu
4,0
94 omdömen
Stöten, Dalarna
från
607 krper natt
Stor hus för 6 Personer i Falun, med trädgård
6 personer, 3 sovrum
4,3
34 omdömen
Falun, Dalarna
från
1 417 krper natt
Hus för 11 Personer i Idre
Idre, Dalarna
från
12 797 krper natt
Hus för 6 Personer i Orsa, med trädgård
6 personer, 1 sovrum
4,6
56 omdömen
Orsa, Dalarna
från
1 172 krper natt
Hus för 4 Personer i Europa, med bastu och terass
5,0
1 omdöme
Dalarna
från
639 krper natt
Camping för 3 Personer i Europa, med terass, med husdjur
3 personer
3,9
80 omdömen
Dalarna
från
533 krper natt
Hus för 3 Personer i Leksand, med trädgård
3 personer, 1 sovrum
4,6
98 omdömen
Leksand, Siljan
från
607 krper natt
Hus för 6 Personer i Europa, med trädgård och bastu
6 personer, 1 sovrum
4,9
13 omdömen
Dalarna
från
1 566 krper natt
Visa alla

Höjdpunkter i Dalarna

  • Utmärkt skidåkning
  • Familj och barnvänligt
  • Fin natur
  • Bra vandrings möjligheter
  • Kultur och historia

Mest populära i Dalarna

Internet 60
Husdjur tillåtna 51
Balkong/Terass 91
TV 136
Trädgård 28
Parkering 132
Tvättmaskin 81
Bastu 73
Värmare 118

Semesterboenden i Dalarna

Natursköna och vackra Dalarna

Dalarna ligger beläget i mellersta Sverige och är endast cirka 4,5 timmars bilresa från Stockholm. I Dalarna kan du uppleva storslagen natur som erbjuder allt ifrån sandstränder till fjällvandring. Under vinterhalvåret blir Dalarna ett riktigt vinterlandskap med mycket snö och möjlighet till skidåkning i toppklass. Sommarhalvåret ger ett landskap fullt med grönskande skogar och varma insjöar. I södra Dalarna hittar du hundratals små sjöar och städer som Falun och Borlänge och i nordvästra Dalarna hittar du bland annat den populära skidorten Idre.

Semesterboende för familj, vänner och par

Dalarna har något att erbjuda för alla och här kan du välja mellan många olika typer av boenden. I Dalarna kan du bo mitt ute i skogen i en autentisk timmerstuga och uppleva lugnet och tystnaden. Du kan också bo i ett klassiska falurött hus mitt i Falun och ha nära till stadspuls och underhållning. Under sommarhalvåret finns det många fina små hus som ligger vackert benägna precis vid en liten sjö, för dig som vill ha nära till sol och bad.

Boenden med alla typer av faciliteter

I Dalarna är möjligheterna oändliga och du kan hitta ett semesterboende med alla typer av faciliteter. Det finns semesterbostäder som erbjuder bastu och egen brygga för den som vill sätta guldkant på sin semester. Vill du bo i en lägenhet som har alla bekvämligheter och är nära till staden eller skidbacken så finns det gott om alternativ. Det går även att hitta semesterbostäder som erbjuder frukost och möjlighet att hyra cyklar och skidor, för att bara nämna några av de faciliteter som erbjuds.

Semester i Dalarna

Destinationen som har något för alla

Dalarna är ett landskap rikt på natur med skogar, gruvor och sjöar. Här kan man komma riktigt nära naturen och uppleva Sverige när det är som allra vackrast. Under vinterhalvåret ligger temperaturen på runt -10 grader vilket är en behaglig temperatur som inte är allt för kall. Under sommarhalvåret stiger temperaturen till runt 15 grader och man kan njuta av härligt sommarväder.

Historiska Falun

Falun är en liten stad med cirka 37 000 invånare som har gett namn åt den kända faluröda färgen som vi kan se på många hus runt omkring i Sverige. Färgen kommer ifrån en gruva i närheten av staden och den kan man besöka för att få mer inblick i hur färgen skapas. Mitt i Falun rinner en å som delar staden mitt itu och den ger en mysig känsla till staden som har många vackra gamla hus och stadsbyggnader.

Mer än bara Vasaloppet i Mora

Mora är kanske mest känt för att anordna det välkända Vasaloppet, men här finns också mycket annat. Mora är gullig liten stad som är en bra utgångspunkt om man vill semestra i Dalarna, med närhet till både fjällvandring och stad.

Idre är mycket mer än bara skidor

Idre är känt för sin fantastiska skidåkning och här finns det mycket att hitta på för den som tycker om vintersporter. Det finns massor av olika backar att åka utförsåkning i och vackra rundor för den som vill ge sig ut på en tur längdskidåkning. Om man vill göra annat än att bara åka skidor så kan man bland annat åka hundspann, ge sig ut på scootersafari och komma nära den samiska kulturen med renar och kåtor.

Hur tar man sig till Dalarna?

Enkelt att resa till Dalarna

För den som har bil så går det att bila till Dalarna på stora och säkra vägar som går igenom hela Sverige. Ett annat alternativ är att åka tåg eller buss och det går flera avgångar varje dag från och till olika stora städer i Sverige. Under vintertid går det även att flyga till Dalarna som har två flygplatser, en i Borlänge/Falun och en i Mora. Det finns även ett väl utvecklat buss- och tågnät som gör det enkelt att resa inom Dalarna.

Vinterlandskap i Dalarna
Vinterlandskap i Dalarna

Aktiviteter i Dalarna

Aktiviteter för alla åldrar året runt

Dalarna har mycket att erbjuda för den som vill ha en aktiv semester. Här har man satsat på turismen och det har resulterat i ett stor utbud av olika aktiviteter både under vintern och sommaren. För barnfamiljen kan man hitta både lekland och äventyrsbad i framförallt Borlänge men det finns även på andra platser i Dalarna. I Borlänge finns också ett Framtidsmuseum där barnen kan göra egna experiment och lära sig mer om rymden.

Stort utbud av skidåkning i Dalarna

Det finns mängder med alternativ för den som vill åka skidor i Dalarna med både stora populära orter och mindre mer oupptäckta orter. I södra Dalarna hittar du de mindre skidorterna Romme Alpin och Säfsen. Båda ligger på bekvämt avstånd från en stad och är därför enkla att ta sig till. Säfsen är speciellt roligt för alla barn som har ett specialbyggt skidland för de minsta. I Idre och Sälen hittar du skidåkning för alla nivåer och de är välkända skidorter som kan erbjuda allt och lite till när det kommer till vintersporter.

Dalarna är ett av Sveriges största turistmål som lockar nya besökare varje år med sin vackra natur och stora utbud av aktiviteter

Top 5 saker att göra i Dalarna

1. Besök den historiska Falugruvan

Falugruva är en del utav Världsarvet och en av världens bäst bevarade gruvor. Gruvan har en anrik historia som går ända bak till 1300-talet. Gruvan ligger 67 meter under jord och här anordnas det guidade turer som tar dig igenom gruvan. Ovanför jord så finns det ett promenadstråk, ett museum och flera caféer.

2. Vandra i fjällen

Dalarna har ett fantastiskt landskap som upplevs allra bäst genom vandring. Här finns det många olika vandringsleder och för den erfarna vandraren finns det gott om utmaningar. Det finns guidade vandringar där man kombinerar vandringen med historia och spännande kuriosa om de olika platserna.

3. Bada i vackra sjöar

Dalarna är fullt av insjöar, älvar och åar och på sommaren är badmöjligheterna oändliga. Ge dig ut i naturen och hitta din favoritsjö eller besök den populära stranden som ligger vid Siljan. Här får du sand mellan tårna och det är svårt att tro att du faktiskt befinner dig i Sverige. För den som tycker om att paddla kanot och fiska är Dalarna rena rama himmelriket.

4. Hälsa på renar

Med guidade turer så kan man få komma riktigt nära den samiska kulturen. Man får bland annat möjlighet att träffa och mata renar och besöka en riktigt kåta. Under turen får man också prova på typisk samisk mat och möjlighet att köpa unika hantverk som endast finns i denna del av Sverige.

5. Besök Carl Larssons familjehem

Carl Larsson är en av Sveriges mest berömda och folkkära konstnärer som med sina vackra målningar är aktuell än idag. Hans målningar speglar ofta ett familjeliv i hemmet och ute i naturen och ger oss en inblick i hur det såg ut i början på 1900-talet. På Carl Larsson-gården kan man gå guidade visningar och fika på det mysiga cafét.