Hitta Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn

Höjdpunkter i Köpenhamn

  • En av de mest beboeliga städerna i världen
  • Barnvänligt
  • Cykelvänligt
  • Tivoli
  • Nyhavn

Det bästa Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn

Gästerna är överens: de här boendena får höga betyg när det gäller läge, renlighet och mycket mer.
mer...
Köpenhamn, Hovedstaden
Lägenhet • 116 m² • 3 Sovrum
Rental basis: Entire house or apartmentNumber of bedrooms: 3; Number of other rooms with beds: 0Important: Please, note there is construction work with scaffolding and noise involved at the property building until August 15th 2022! We sincerely apologize for the inconveniences it might cause.Please, be aware that the apartment is not newly-renovated and is located in an older building at Copenhagen Østerbro. That is a cozy part of part of Copenhagen where you will find cozy local cafes and restaurants around the corner. Within walking distance you will also find Nordhavn where Danish people...
från 2 323 kr / natt
mer...
Köpenhamn Centrum, Köpenhamn
Lägenhet • 110 m² • 3 Sovrum
3,2
(4 omdömen)
Rental basis: Entire house or apartmentNumber of bedrooms: 3; Number of other rooms with beds: 1Soon to be your favourites:6. Den Blå Planet (National Aquarium of Denmark) – 7,3 km7. Tivoli amusement park – 1,5 km8. Park (Kongens Have) – 850 m9. Museum (Ny Carlsberg Glyptotek) – 1,4 km10. Museum (Louisiana, museum of modern art) – 39,5 kmNearby things that you should know about:6. Metro station (Kongens Nytorv) – 600 m7. Pharmacy (Royal Court Pharmacy) – 680 m8. Food and convenience store (Føtex) – 750 m9. Airport (København Lufthavn) – 8,5 km10. Hospital (Frederiksberg hospital) – 5,1 kmWe...
från 1 674 kr / natt
mer...
Amager, Köpenhamn
Lägenhet • 103 m² • 3 Sovrum
3,6
(14 omdömen)
Hyresgrund: Lägenhet: Hela huset eller lägenheten.Antal sovrum: 3. Antal andra rum med sängar: 1.Denna ljusa och rymliga lägenhet ligger i ett nytt område Köpenhamn Ørestad nära Royal Arena. Ett fantastiskt, pulserande område fullt av liv och tillväxt inlindat i det bästa av två världar: Arkitektur och natur. Detta lokala område kallas Ørestad, vilket är Köpenhamns nya gröna stadsdel kombinerat med en blandning av bostäder, företag, utbildning och kultur. Området präglas av modern arkitektur och Kalvebod Fælleds vidsträckta natur. Stadsdelen är i ständig utveckling och tusentals nya invånar...
från 1 355 kr / natt

Priser och tillgänglighet

Priser på semesterbostäder Köpenhamn

3 371 krför 11 feb. - 18 feb.
5 836 kr årsgenomsnitt
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Genomsnittspris per vecka

Semesterbostäder tillgänglighet Köpenhamn

35%för 11 feb. - 18 feb.
43% årsgenomsnitt
mars
apr.
maj
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
Procent av tillgängliga uthyrningar

Centrala boenden i Köpenhamn

Det är snyggt, fräscht och familjevänligt: Köpenhamn. Staden sätter trender inom mode och arkitektur och erbjuder en mängd olika attraktioner som den lilla sjöjungfrun och det kungliga slottet. I Köpenhamn finns ett brett utbud av centralt belägna lägenheter som väntar på att upptäckas av dig. På Holidu kan du hitta alla boendealternativ.

Värt att veta om Köpenhamn

Öresundsbron
Öresundsbron

Köpenhamn har flera gånger utsetts till världens bästa stad att leva och bo i. Anledningen? Köpenhamn övertygar med en kombination av människor, kultur och fritidsaktiviteter, tolerans, en välorganiserad kollektivtrafik, stadens många grönområden, dess trender inom arkitektur och mode, samt med sitt geografiska läge och globala anslutningar. Köpenhamn är en ungdomlig, men samtidigt gammal och historisk stad, med ett utbud som uppfyller alla förväntningar du kan ha på en storstad. För de som vill lära känna staden på Själland bättre, eller besöka en av de andra städerna på ön som t.ex. Roskilde eller Nästved, är Köpenhamn ett väl rekommenderat resmål.

Ankomst:

Köpenhamn kan nås via de båda flygplatserna Kastrup och Roskilde, men den senare ligger strax utanför staden. Den danska huvudstaden kan även nås med fältbuss och tåg. För bilister från öst erbjuder Öresundsbron en vacker länk mellan Malmö och Köpenhamn.

En stad med tradition

Även om staden redan nämndes år 1043 i en isländsk saga, anses år 1167 vara Köpenhamns officiella grundningsår. Under denna tid var ett slott på Öresund byggt för att dra nytta av det praktiska läget och för att bättre skydda den unga hamnkolonin. Den tidigare "Køpmannæhafn" betyder "köpmäns hamn" och så småningom tilldelades staden sina stadsprivilegier år 1254. Numera igenkänns huvudstaden främst genom Amalienborg, hemvisten för den Danska kungafamiljen, samt sin moderna arkitektur och livstil.

Nöjen:

Köpenhamn erbjuder ett brett utbud av konserter, evenemang och utställningar under hela året. Dessutom kan du prova på en av de många godsakerna som erbjuds i stadens kaféer och restauranger, som den berömda danska kanelsnäckan, olika varianter av Smörrebröd, eller en av många fiskrätter. På Holidu kan du jämföra och boka hundratals hus och lägenheter i ett centralt läge i Köpenhamn. Med en central lägenhet som bas, kan du nå nästan alla sevärdheter till fots och kan också uppleva stadslivet i Danmark till fullo.

Tivoli i Köpenhamn
Tivoli i Köpenhamn
Tivoli är den näst äldsta nöjesparken i världen. Den äldsta är Bakken som ligger strax utanför Köpenhamn.

Top 5 saker att göra i Köpenhamn

1. Sevärdheter i Köpenhamn? Självklart den lilla sjöjungfrun.

Den omtalade bronsskulpturen av en liten sjöjungfru sittande på en stor sten invigdes 1913 av skulptören Edvard Eriksen, som skapade skulpturen efter H.C. Andersens saga med samma namn, inspirerad av balettdansösen Ellen Price, som utförde sjöjungfruns roll på den kungliga teatern i Köpenhamn. Skulpturen är belägen precis vid vattnet, nära Amalienborg slott, så dessa två sevärdheter går att kombinera med en härlig promenad.

2. Staden pulserar, framförallt vid Nyhavn.

Den nya hamnen är inte bara en viktig brygga för staden, men också en fascinerande boulevard. De färgglada gavelhus som ramar in hamnen, rymmer en mängd olika kaféer, restauranger, pubar och dansställen. Späckat med segelfartyg, båtar och måsar, garanterar Nyhavn en förtjusande maritim omgivning. På grund av det utmärkta läget kan du nå alla sevärda platser i staden härifrån.

3. Tivoli erbjuder underhållning för hela familjen.

Nöjesparken, med sina bergodalbanor och åkattraktioner mitt i centrala Köpenhamn har även ett flertal restauranger, trädgårdar, en sjö, en konserthall och många andra höjdpunkter. På Tivoli äger flera nöjen rum, såsom konserter, parader, fyrverkerier och utställningar. Bara entrén i sig är värt att se, eftersom tegelbyggnaden med en stor grind och kupol ger intrycket som om den var från tidigt nittonhundratal.

4. Sveriges tredje största stad Malmö är bara ett stenkast bort.

Via Öresundsbron (för övrigt också en sevärdhet i sig) samt med kollektivtrafiken, når du grannlandet Sverige inom en timme, vilket gör en kort resa till Malmö till en perfekt dagsutflykt. Malmö övertygar med sitt slott och sina grönområden och trädgårdar, men också med sitt välkända landmärke, den nästan 200m höga neo-futuristiska bostadsskyskrapan, Turning Torso.

5. Alla som planerar en stadsresa till Köpenhamn bör inte missa slotten.

Christiansborgs slott är hem för de tre danska grenarna av regeringen, men också centralt beläget i gamla stan. Utanför Amalienborg vid lunchtid sker den dagliga vaktavlösningen, vilket är ett sevärt spektakel. Rosenborg slott är beläget i den kungliga trädgården och erbjuder en vacker och välskött park.

Nyhavn i Köpenhamn
Nyhavn i Köpenhamn

Sök, jämför och boka lägenheter i Köpenhamn på Holidu - Hitta det boende som passar just dig!

De som vill utforska Köpenhamn och dess intressanta omgivningar, kan på Holidu enkelt bläddra bland ett brett utbud av lägenheter, hotell, loft och stugor för att säkra det perfekta boendet för en semester i Köpenhamn och i Danmark.

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta din perfekta semesterhus till det bästa priset.

Booking.com Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnBooking.com Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
Airbnb Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnAirbnb Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
Vrbo Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnVrbo Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
Bookiply Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnBookiply Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
FeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
Abritel Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnAbritel Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
HRS Semesterhus & lägenheter i KöpenhamnHRS Semesterhus & lägenheter i Köpenhamn
500+ mer
  1. Semesterbostäder
  2. Danmark
  3. Köpenhamn