Hyra lägenheter och hus lägenheter på Öland

Hyra lägenheter och hus lägenheter på Öland

Sök bland 366 boenden i på Öland nu!

Hitta Semesterhus & lägenheter på Öland

Höjdpunkter på Öland

  • Vita sandstränder
  • Barnvänligt
  • Enastående natur
  • Golf
  • Cykling
  • Fyrar
  • Världsarv

Det bästa Semesterhus & lägenheter på Öland

Gästerna är överens: de här boendena har höga betyg när det gäller läge, renlighet och mycket mer.
Hus för 3 Personer i Öland, Borgholm
Hus för 3 Personer i Öland, Borgholm, Bild 1
Hus för 3 Personer i Öland, Borgholm, Bild 2
Hus för 3 Personer i Öland, Borgholm, Bild 3
Hus för 3 Personer i Öland, Borgholm, Bild 4
mer...
Öland, Borgholm
Hus • 40 m² • 1 Sovrum
9,3
(3 omdömen)
Detta vackra hus ligger på ägarens fastighet, men har en egen terrass och en skuggig och uppvuxen trädgård. Ett hus med underbar karaktär och vackra omgivningar. Borgholm med Borgholms slott och det kungliga Solliden ligger på ett behagligt avstånd. Lite längre norrut finns fantastiska, breda sandstränder i Köpingsvik. Mitt på Öland, utmärkt läge för dagsutflykter över hela ön.
från 513 kr / natt
Hus för 4 Personer i Öland, Borgholm
Hus för 4 Personer i Öland, Borgholm, Bild 1
Hus för 4 Personer i Öland, Borgholm, Bild 2
Hus för 4 Personer i Öland, Borgholm, Bild 3
Hus för 4 Personer i Öland, Borgholm, Bild 4
mer...
Öland, Borgholm
Hus • 30 m² • 1 Sovrum
7,5
(4 omdömen)
Semesterhuset ligger i den lilla staden Byrum på norra Öland. Kalmar ligger i närheten och du har också de långsträckta stränderna i Boda och öns vackra karaktäristiska landskap på nära håll från staden. Det rymliga huset har en öppen planlösning och en stor terrass som delvis är under tak. Huset har även en härlig trädgård med gräsmatta som är perfekt för lek. På norra Öland kan du inte bara bada bra, eftersom sevärdheter här också är Byrums Rauken, fyren Långe Erik, Neptuni Åkrar's kalkstensformationer och naturreservatet Trollskogen. I det här semesterhuset i Byrum kan du verkligen njuta...
från 291 kr / natt
Hus för 4 Personer i Lilla Frö, Öland
Hus för 4 Personer i Lilla Frö, Öland, Bild 1
Hus för 4 Personer i Lilla Frö, Öland, Bild 2
Hus för 4 Personer i Lilla Frö, Öland, Bild 3
Hus för 4 Personer i Lilla Frö, Öland, Bild 4
mer...
Lilla Frö, Öland
Hus • 66 m² • 2 Sovrum
7,0
(2 omdömen)
Det här mysiga huset ligger på södra Öland, strax söder om Färjestaden. Huset ligger dessutom på en skuggig hörntomt i ett lugnt och tyst stugområde. Det finns restauranger och butiker i närliggande Mörbylånga. Huset är en bra utgångspunkt om du vill komma närmare naturen i denna vackra trakt och se vilka konstnärliga och historiska skatter som döljer sig i världsarvet Södra Öland.
från 385 kr / natt

Priser och tillgänglighet

Aktuella priser för semesterbostäder på Öland

1 651 krför 25 maj - 1 juni
1 915 kr årsgenomsnitt
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
Genomsnittspris per vecka

Aktuell tillgänglighet för semesterbostäder på Öland

36%för 25 maj - 1 juni
42% årsgenomsnitt
juni
juli
aug.
sep.
okt.
nov.
dec.
jan.
feb.
mars
apr.
maj
Procent av tillgängliga uthyrningar

Hyr stugor och hus på Öland

Hyr sommarstugor och fritidshus på Öland, nära till vatten, historiska arv och stränder. På Ölands västkust och andra delar av ön, finns det flera mysiga och bekväma stugor, villor och hus att hyra, samt semester- och stugbyar nära till vattnet att bo i. På Öland finns ett stort urval av privatägda boenden med självhushåll. Här hittar du allt från lägenheter till villor. Hyr familjevänliga hus med sjötomt, nära till vatten, grönområden, båtliv och bad.

Semester på Öland

Läge och orientering

Östersjöns fjärde största ö

Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Öland är beläget i Östersjön öster om Småland och öster om Kalmarsund. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom Ölandsbron. Södra Öland domineras av den stäppartade och trädlösa ca. tio kilometer breda slätten, Stora alvaret. Från norr till söder är avståndet ungefär 137 km och på den bredaste delen av ön mäter Öland endast 16 km. Korta avstånd ger korta resor vilket leder till mer tid att uppleva alla de sevärdheter som Öland har att erbjuda. Under sommartid finns det goda möjligheter att åka såväl kollektivtrafik som att cykla på ön. Givetvis ger bilen bäst möjlighet att ta sig runt, men sommartid är det mycket trafik och vägarna på ön är smala.

Resa till Öland

Idag är Öland ett av Sveriges populäraste turistmål och besöks årligen av hundratusentals människor, främst på sommaren. Öland är ett mycket omtyckt mål för naturintresserade. En stor del av den södra delen av Öland är ett världsarv under namnet Södra Ölands odlingslandskap. Det enklaste sättet att ta sig till Öland är att åka med bil över Ölandsbron. Från Stockholm är det en 6 timmars bilresa till Öland. Kör söderut på E22 till Kalmar och sedan österut till Öland över bron. Från Malmö tar du E33 österut till Kalmar. Du kan inte boka ett flyg direkt direkt till Öland, men det finns en flygplats i Kalmar. Ett alternativ är att ta färjan till Öland. Ölandsfärjan är en bil och passagerarfärja som går mellan Oskarshamn och Byxelkrok under sommarmånaderna. Har man inte bil kan man ta Ölandsfärjan ändå, eller den populära cykel- och passagerarfärjan Dessi.

Ölandsbron
Ölandsbron

Aktiviteter

Öland för bad och vattensporter

Om man älskar att sola och bada kan man inte välja ett bättre resmål än Öland. Årligen ligger Öland i topp på sollistan och ön är omringad av vatten. Ölands avlånga form erbjuder två kuster med rätt olika karaktär, Kalmarsund i väster och Östersjön i öster, där Böda- och Köpingsviksbukten är bland de mest kända. Många stränder erbjuder service, i form av mat, glass och toaletter, som lockar soldyrkande gäster där man inte behöver känna sig ensam. Men de flesta stränderna består av undanskymda vikar och strandängar där närmsta granne kan vara en nyfiken ko. För de mer äventyrliga erbjuder Öland även vattensporter så som kitesurfing och stand-up paddle eller SUP på södra delen av ön vid Haga park och Sandbergen, samt kajak och stand-up paddle eller SUP på norra delen av ön vid Byxelkrok.

Öland för barnfamiljer

Öland är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter med över 50 badplatser. De flesta är mycket barnvänliga med långgrunda bad och långa vita sandstränder. På den västra sidan finns klippformationer (raukar). På östra sidan hittar du Ölands längsta sandstrand i Bödabukten,10km lång. Ölands turistinformation har en bra karta med information om alla badplatser på Öland. I Färjestaden, ligger Ölands kända djur- och nöjespark. Här finns terrarium, krokodilanläggning, barnens zoo, apan­läggning, rovdjursanläggning med tigrar, lejon och hyenor. Dessutom finns där ett nöjesfält med fri åkning på ett tiotal karuseller, samt sagovärld, spöktåg, och dinousarieland. Nöjesparken erbjuder även fri åkning i Vattenvärldens rutschkanor, äventyrsbad, och barnvänliga matställen. Hitta din drömstuga på Öland för hela familjen på Holidu.se

Gättlinge gravfält
Gättlinge gravfält

Top 3 saker att göra

1. Borgholms slottsruin

Borgholms slottsruin är en omtyckt sevärdhet för hela familjen. Slottet har härjats av krig, plundrats och förfalllit. I dag är slottsruinen ett av Ölands mest besökta utflyktsmål med konserter, konstutställningar, slottsverkstad för barn och en fantastisk atmosfär.

2. Solliden vid Borgholm

Solliden vid Borgholm är Kungafamiljens sommarresidens med en vacker slottspark som anlades vid sekelskiftet av drottning Victoria. I Paviljongen visas utställningar på aktuella kungliga teman och i slottsboden kan man köpa souvenirer. I ett litet crêperie innanför Sollidens grindar, serveras crêpes, glass, hembakade pajer, kaffe och läsk.

3. Långe Jan & Ottenby Fågelstation

Fyren Långe Jan är södra Ölands kännetecken och Sveriges högsta fyr. Därifrån får du en enastående utsikt över södra Öland och över områdets rika fågelliv. På Naturum, Världsarvs- och Fyrplatsmuseet hittar du mer information om naturen och fågellivet på Öland. Ottenby Fågelstation arrangerar guidningar med fångst och ringmärkning av fåglar.

Borgholms slott
Borgholms slott

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta ditt perfekta semesterhus till det bästa priset.

500+ mer