Stugor och hus på Öland

Börja söka 297 boenden på Öland nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 600 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden på Öland

Hus för 4 Personer i Europa, med terass, barnvänlig
Öland, Kalmar Län
från
643 krper natt
Hus för 4 Personer i Europa, med terass
4,2
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
547 krper natt
Hus för 2 Personer i Europa, med terass
2 personer, 1 sovrum, 500m till stranden
Öland, Kalmar Län
från
386 krper natt
Hus för 6 Personer i Europa, med terass
Öland, Kalmar Län
från
611 krper natt
Villa för 6 Personer i Europa, med trädgård
6 personer, 3 sovrum, 550m till stranden
4,8
8 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
1 394 krper natt
Stor hus för 9 Personer i Europa, med terass
5,0
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
1 212 krper natt
Hus för 8 Personer i Europa, med terass
8 personer, 4 sovrum, 6,8km till stranden
3,4
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
654 krper natt
Stor hus för 8 Personer i Europa, med terass och utsikt, med husdjur
8 personer, 5 sovrum, 4,9km till stranden
5,0
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
922 krper natt
Hus för 6 Personer i Europa, med terass
6 personer, 3 sovrum, 150m till stranden
Öland, Kalmar Län
från
836 krper natt
Semesterby för 4 Personer i Europa, med trädgård
4,3
54 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
1 008 krper natt
Stor hus för 10 Personer i Europa, med terass
10 personer, 3 sovrum, 2,2km till stranden
5,0
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
815 krper natt
Hus för 8 Personer i Europa, med terass
2,6
1 omdöme
Öland, Kalmar Län
från
718 krper natt
Hus för 6 Personer i Europa, med terass
Öland, Kalmar Län
från
761 krper natt
Hus för 6 Personer i Europa, med terass
Öland, Kalmar Län
från
836 krper natt
Lägenhet för 4 Personer i Europa, barnvänlig
4 personer, 1 sovrum, 5km till stranden
Öland, Kalmar Län
från
386 krper natt
Lägenhet för 4 Personer i Europa, med trädgård
4,5
116 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
986 krper natt
Hus för 3 Personer i Europa, med terass
Öland, Kalmar Län
från
504 krper natt
Stor hus för 10 Personer i Europa, med sjöutsikt och trädgård
4,7
8 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
1 254 krper natt
Visa alla

Höjdpunkter på Öland

  • Vita sandstränder
  • Barnvänligt
  • Enastående natur
  • Golf
  • Cykling
  • Fyrar
  • Världsarv

Mest populära på Öland

Internet 85
Husdjur tillåtna 69
Balkong/Terass 141
TV 188
Trädgård 39
Parkering 180
Tvättmaskin 150
Bastu 27
Värmare 185

Hyr stugor och hus på Öland

Hyr sommarstugor och fritidshus på Öland, nära till vatten, historiska arv och stränder. På Ölands västkust och andra delar av ön, finns det flera mysiga och bekväma stugor, villor och hus att hyra, samt semester- och stugbyar nära till vattnet att bo i. På Öland finns ett stort urval av privatägda boenden med självhushåll. Här hittar du allt från lägenheter till villor. Hyr familjevänliga hus med sjötomt, nära till vatten, grönområden, båtliv och bad.

Semester på Öland

Läge och orientering

Östersjöns fjärde största ö

Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Öland är beläget i Östersjön öster om Småland och öster om Kalmarsund. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom Ölandsbron. Södra Öland domineras av den stäppartade och trädlösa ca. tio kilometer breda slätten, Stora alvaret. Från norr till söder är avståndet ungefär 137 km och på den bredaste delen av ön mäter Öland endast 16 km. Korta avstånd ger korta resor vilket leder till mer tid att uppleva alla de sevärdheter som Öland har att erbjuda. Under sommartid finns det goda möjligheter att åka såväl kollektivtrafik som att cykla på ön. Givetvis ger bilen bäst möjlighet att ta sig runt, men sommartid är det mycket trafik och vägarna på ön är smala.

Resa till Öland

Idag är Öland ett av Sveriges populäraste turistmål och besöks årligen av hundratusentals människor, främst på sommaren. Öland är ett mycket omtyckt mål för naturintresserade. En stor del av den södra delen av Öland är ett världsarv under namnet Södra Ölands odlingslandskap. Det enklaste sättet att ta sig till Öland är att åka med bil över Ölandsbron. Från Stockholm är det en 6 timmars bilresa till Öland. Kör söderut på E22 till Kalmar och sedan österut till Öland över bron. Från Malmö tar du E33 österut till Kalmar. Du kan inte boka ett flyg direkt direkt till Öland, men det finns en flygplats i Kalmar. Ett alternativ är att ta färjan till Öland. Ölandsfärjan är en bil och passagerarfärja som går mellan Oskarshamn och Byxelkrok under sommarmånaderna. Har man inte bil kan man ta Ölandsfärjan ändå, eller den populära cykel- och passagerarfärjan Dessi.

Ölandsbron
Ölandsbron

Aktiviteter

Öland för bad och vattensporter

Om man älskar att sola och bada kan man inte välja ett bättre resmål än Öland. Årligen ligger Öland i topp på sollistan och ön är omringad av vatten. Ölands avlånga form erbjuder två kuster med rätt olika karaktär, Kalmarsund i väster och Östersjön i öster, där Böda- och Köpingsviksbukten är bland de mest kända. Många stränder erbjuder service, i form av mat, glass och toaletter, som lockar soldyrkande gäster där man inte behöver känna sig ensam. Men de flesta stränderna består av undanskymda vikar och strandängar där närmsta granne kan vara en nyfiken ko. För de mer äventyrliga erbjuder Öland även vattensporter så som kitesurfing och stand-up paddle eller SUP på södra delen av ön vid Haga park och Sandbergen, samt kajak och stand-up paddle eller SUP på norra delen av ön vid Byxelkrok.

Öland för barnfamiljer

Öland är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter med över 50 badplatser. De flesta är mycket barnvänliga med långgrunda bad och långa vita sandstränder. På den västra sidan finns klippformationer (raukar). På östra sidan hittar du Ölands längsta sandstrand i Bödabukten,10km lång. Ölands turistinformation har en bra karta med information om alla badplatser på Öland. I Färjestaden, ligger Ölands kända djur- och nöjespark. Här finns terrarium, krokodilanläggning, barnens zoo, apan­läggning, rovdjursanläggning med tigrar, lejon och hyenor. Dessutom finns där ett nöjesfält med fri åkning på ett tiotal karuseller, samt sagovärld, spöktåg, och dinousarieland. Nöjesparken erbjuder även fri åkning i Vattenvärldens rutschkanor, äventyrsbad, och barnvänliga matställen. Hitta din drömstuga på Öland för hela familjen på Holidu.se

Gättlinge gravfält
Gättlinge gravfält

Top 3 saker att göra

1. Borgholms slottsruin

Borgholms slottsruin är en omtyckt sevärdhet för hela familjen. Slottet har härjats av krig, plundrats och förfalllit. I dag är slottsruinen ett av Ölands mest besökta utflyktsmål med konserter, konstutställningar, slottsverkstad för barn och en fantastisk atmosfär.

2. Solliden vid Borgholm

Solliden vid Borgholm är Kungafamiljens sommarresidens med en vacker slottspark som anlades vid sekelskiftet av drottning Victoria. I Paviljongen visas utställningar på aktuella kungliga teman och i slottsboden kan man köpa souvenirer. I ett litet crêperie innanför Sollidens grindar, serveras crêpes, glass, hembakade pajer, kaffe och läsk.

3. Långe Jan & Ottenby Fågelstation

Fyren Långe Jan är södra Ölands kännetecken och Sveriges högsta fyr. Därifrån får du en enastående utsikt över södra Öland och över områdets rika fågelliv. På Naturum, Världsarvs- och Fyrplatsmuseet hittar du mer information om naturen och fågellivet på Öland. Ottenby Fågelstation arrangerar guidningar med fångst och ringmärkning av fåglar.

Borgholms slott
Borgholms slott