Stugor och hus på Öland

Börja söka 248 boenden på Öland nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 300 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden på Öland

Gästhus för 2 Personer i Öland, med trädgård
4,0
177 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
700 krper natt
Hotell för 4 Personer i Öland, med bastu samt trädgård och bubbelpool
4,2
311 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
993 krper natt
Bed and breakfast för 4 Personer i Kleva, med bastu samt trädgård och bubbelpool
4,3
59 omdömen
Lilla Frö, Öland
från
523 krper natt
Hotell för 1 Personer i Öland
4,2
405 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
795 krper natt
Gästhus för 2 Personer i Öland, med trädgård, med husdjur
4,0
200 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
899 krper natt
Lägenhetshotell för 2 Personer i Öland, med trädgård
4,3
199 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
836 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Öland, med trädgård, med husdjur
4,1
209 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
502 krper natt
Hotell för 4 Personer i Färjestaden, med bastu samt trädgård och bubbelpool
4,2
510 omdömen
Färjestaden, Öland
från
1 098 krper natt
Hotell för 2 Personer i Öland, med bastu och trädgård
2 personer, 4,6km till stranden
4,3
141 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
993 krper natt
Hotell för 2 Personer i Öland, med trädgård
2 personer, 13,3km till stranden
4,2
265 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
857 krper natt
Hostel för 1 Personer i Lilla Frö, med husdjur
4,3
191 omdömen
Lilla Frö, Öland
från
502 krper natt
Gästhus för 2 Personer i Öland, med bastu och trädgård, med husdjur
2 personer, 3,4km till stranden
4,4
100 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
418 krper natt
Hotell för 1 Personer i Öland, med husdjur
4,1
159 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
1 328 krper natt
Bed and breakfast för 2 Personer i Öland, med trädgård
3,6
162 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
481 krper natt
Hotell för 2 Personer i Öland, med trädgård
4,4
318 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
993 krper natt
Lägenhetshotell för 4 Personer i Byxelkrok
4,2
206 omdömen
Byxelkrok, Öland
från
962 krper natt
Gästhus för 2 Personer i Öland, med terass
2 personer, 3,2km till stranden
4,6
176 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
836 krper natt
Hotell för 2 Personer i Öland, med trädgård
2 personer, 11,2km till stranden
3,7
176 omdömen
Öland, Kalmar Län
från
690 krper natt
Visa alla

Höjdpunkter på Öland

  • Vita sandstränder
  • Barnvänligt
  • Enastående natur
  • Golf
  • Cykling
  • Fyrar
  • Världsarv

Mest populära på Öland

Internet 77
Husdjur tillåtna 62
Balkong/Terass 124
TV 170
Trädgård 31
Parkering 178
Tvättmaskin 125
Bastu 28
Värmare 179

Hyr stugor och hus på Öland

Hyr sommarstugor och fritidshus på Öland, nära till vatten, historiska arv och stränder. På Ölands västkust och andra delar av ön, finns det flera mysiga och bekväma stugor, villor och hus att hyra, samt semester- och stugbyar nära till vattnet att bo i. På Öland finns ett stort urval av privatägda boenden med självhushåll. Här hittar du allt från lägenheter till villor. Hyr familjevänliga hus med sjötomt, nära till vatten, grönområden, båtliv och bad.

Semester på Öland

Läge och orientering

Östersjöns fjärde största ö

Öland är Sveriges näst största ö och dess minsta landskap. Öland är beläget i Östersjön öster om Småland och öster om Kalmarsund. Ön är sedan 1972 förbunden med fastlandet genom Ölandsbron. Södra Öland domineras av den stäppartade och trädlösa ca. tio kilometer breda slätten, Stora alvaret. Från norr till söder är avståndet ungefär 137 km och på den bredaste delen av ön mäter Öland endast 16 km. Korta avstånd ger korta resor vilket leder till mer tid att uppleva alla de sevärdheter som Öland har att erbjuda. Under sommartid finns det goda möjligheter att åka såväl kollektivtrafik som att cykla på ön. Givetvis ger bilen bäst möjlighet att ta sig runt, men sommartid är det mycket trafik och vägarna på ön är smala.

Resa till Öland

Idag är Öland ett av Sveriges populäraste turistmål och besöks årligen av hundratusentals människor, främst på sommaren. Öland är ett mycket omtyckt mål för naturintresserade. En stor del av den södra delen av Öland är ett världsarv under namnet Södra Ölands odlingslandskap. Det enklaste sättet att ta sig till Öland är att åka med bil över Ölandsbron. Från Stockholm är det en 6 timmars bilresa till Öland. Kör söderut på E22 till Kalmar och sedan österut till Öland över bron. Från Malmö tar du E33 österut till Kalmar. Du kan inte boka ett flyg direkt direkt till Öland, men det finns en flygplats i Kalmar. Ett alternativ är att ta färjan till Öland. Ölandsfärjan är en bil och passagerarfärja som går mellan Oskarshamn och Byxelkrok under sommarmånaderna. Har man inte bil kan man ta Ölandsfärjan ändå, eller den populära cykel- och passagerarfärjan Dessi.

Ölandsbron
Ölandsbron

Aktiviteter

Öland för bad och vattensporter

Om man älskar att sola och bada kan man inte välja ett bättre resmål än Öland. Årligen ligger Öland i topp på sollistan och ön är omringad av vatten. Ölands avlånga form erbjuder två kuster med rätt olika karaktär, Kalmarsund i väster och Östersjön i öster, där Böda- och Köpingsviksbukten är bland de mest kända. Många stränder erbjuder service, i form av mat, glass och toaletter, som lockar soldyrkande gäster där man inte behöver känna sig ensam. Men de flesta stränderna består av undanskymda vikar och strandängar där närmsta granne kan vara en nyfiken ko. För de mer äventyrliga erbjuder Öland även vattensporter så som kitesurfing och stand-up paddle eller SUP på södra delen av ön vid Haga park och Sandbergen, samt kajak och stand-up paddle eller SUP på norra delen av ön vid Byxelkrok.

Öland för barnfamiljer

Öland är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter med över 50 badplatser. De flesta är mycket barnvänliga med långgrunda bad och långa vita sandstränder. På den västra sidan finns klippformationer (raukar). På östra sidan hittar du Ölands längsta sandstrand i Bödabukten,10km lång. Ölands turistinformation har en bra karta med information om alla badplatser på Öland. I Färjestaden, ligger Ölands kända djur- och nöjespark. Här finns terrarium, krokodilanläggning, barnens zoo, apan­läggning, rovdjursanläggning med tigrar, lejon och hyenor. Dessutom finns där ett nöjesfält med fri åkning på ett tiotal karuseller, samt sagovärld, spöktåg, och dinousarieland. Nöjesparken erbjuder även fri åkning i Vattenvärldens rutschkanor, äventyrsbad, och barnvänliga matställen. Hitta din drömstuga på Öland för hela familjen på Holidu.se

Gättlinge gravfält
Gättlinge gravfält

Top 3 saker att göra

1. Borgholms slottsruin

Borgholms slottsruin är en omtyckt sevärdhet för hela familjen. Slottet har härjats av krig, plundrats och förfalllit. I dag är slottsruinen ett av Ölands mest besökta utflyktsmål med konserter, konstutställningar, slottsverkstad för barn och en fantastisk atmosfär.

2. Solliden vid Borgholm

Solliden vid Borgholm är Kungafamiljens sommarresidens med en vacker slottspark som anlades vid sekelskiftet av drottning Victoria. I Paviljongen visas utställningar på aktuella kungliga teman och i slottsboden kan man köpa souvenirer. I ett litet crêperie innanför Sollidens grindar, serveras crêpes, glass, hembakade pajer, kaffe och läsk.

3. Långe Jan & Ottenby Fågelstation

Fyren Långe Jan är södra Ölands kännetecken och Sveriges högsta fyr. Därifrån får du en enastående utsikt över södra Öland och över områdets rika fågelliv. På Naturum, Världsarvs- och Fyrplatsmuseet hittar du mer information om naturen och fågellivet på Öland. Ottenby Fågelstation arrangerar guidningar med fångst och ringmärkning av fåglar.

Borgholms slott
Borgholms slott