Lägenheter och hus i Göteborg

Börja söka 56 boenden i Göteborg nu!

Sök efter miljontals semesterboenden
+
Jämför från mer än 600 webbplatser
=
Hitta ditt perfekta semesterboende till bästa pris

Populära Boenden i Göteborg

Husbåt för 6 Personer, med utsikt samt terass och sjöutsikt
6 personer, 2 sovrum, 40m², 3,4km till stranden
Göteborg, Västergötland
från
1 596 krper natt
Hus för 2 Personer, med trädgård och sjöutsikt
5,0
8 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 305 krper natt
Villa för 6 Personer, med trädgård
6 personer, 3 sovrum, 210m², 2,7km till stranden
5,0
1 omdöme
Göteborg, Västergötland
från
2 782 krper natt
Hus för 3 Personer, med trädgård och sjöutsikt
3,0
2 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
647 krper natt
Stuga för 4 Personer, med trädgård
4 personer, 2 sovrum, 25m², 3,1km till stranden
4,9
20 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
938 krper natt
Hus för 8 Personer, med trädgård
8 personer, 4 sovrum, 180m², 1,4km till stranden
5,0
4 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
2 912 krper natt
Lägenhet för 2 Personer
2 personer, 1 sovrum, 1m², 2,2km till stranden
4,0
1 omdöme
Göteborg, Västergötland
från
388 krper natt
Stuga för 4 Personer, med trädgård
4 personer, 1 sovrum, 31m², 7,5km till stranden
4,3
20 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 359 krper natt
Lägenhet för 4 Personer, med terass, barnvänlig
4 personer, 1 sovrum, 50m², 1,7km till stranden
Göteborg, Göteborgs skärgård
från
464 krper natt
Hus för 7 Personer, med terass och bastu, barnvänlig
7 personer, 3 sovrum, 180m², 1,1km till stranden
5,0
2 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 715 krper natt
Hus för 6 Personer
6 personer, 3 sovrum, 120m², 4,6km till stranden
Göteborg, Västergötland
från
6 805 krper natt
Båt för 6 Personer, med terass och bastu
4,5
5 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 844 krper natt
Villa för 5 Personer, med trädgård
5 personer, 2 sovrum, 1,8km till stranden
4,7
23 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 736 krper natt
Villa för 8 Personer, med trädgård
8 personer, 5 sovrum, 650m till stranden
Göteborg, Västergötland
från
2 157 krper natt
Lägenhet för 2 Personer
4,7
88 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 025 krper natt
Lägenhet för 2 Personer, med trädgård
4,6
21 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
917 krper natt
Lägenhet för 4 Personer, med trädgård
4 personer, 1 sovrum, 1,5km till stranden
4,5
35 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 057 krper natt
Semesterby för 4 Personer, med bastu och trädgård, med husdjur
4 personer, 1 sovrum, 10m², 1,4km till skidåkning
4,1
980 omdömen
Göteborg, Västergötland
från
1 025 krper natt
Visa alla

Höjdpunkter i Göteborg

  • Hamnstad med vacker kust och skärgård
  • Barnvänligt
  • Färska havsdelikatesser
  • Liseberg
  • Universum

Mest populära i Göteborg

Pool 5
Internet 22
Balkong/Terass 17
TV 26
Trädgård 15
Parkering 21
Tvättmaskin 19
Utsikt 8
Värmare 24

Lägenheter i stan - Stugor i skärgården

Lägenheter i centrala Göteborg

Hyr lägenhet i centrala Göteborg, nära till vatten, grönområde, shopping, kafeer och restauranger. I Eriksberg, Lindholmen, Haga, Landala eller Vasastan, samt i Stampen och Lorensberg, finns det många ljusa och nyrenoverade lägenheter i bra läge med balkong och fin utsikt över Göteborgs innerstad och hamn.

Stugor och hus i Göteborgs skärgård

Längsmed den svenska västkusten, bara en timmes resa från centrala Göteborg kan du strosa längs pittoreska gränder, ljuvliga stränder, i naturreservat och längs fina promenadstigar. Göteborgs skärgård med hamnarna, vikarna och skären är en unik upplevelse. Dessutom finns det gott om aktiviteter som t.ex.sälsafari, fisketurer, spännande matupplevelser, bad och båtutflykter.

Skärgårdsstugor på Sveriges västkust
Skärgårdsstugor på Sveriges västkust

Semester i Göteborg

Bakgrund och orientering

Sveriges näst största stad

Göteborg är Sveriges näst största och Nordens femte största stad. Staden fick sina stadsprivilegier år 1621 och är belägen på västkusten vid Göta älvs mynning. På grund av sin stadsplanering, kallades Göteborg av holländarna under många år för Nya Amsterdam. På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet "Lilla London", vilket staden kallas än idag. En stor del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn som är Nordens största. Du kan enkelt ta dig runt i Göteborg med enastående kommunaltrafik vilket inkluderar spårvagn, buss, pendeltåg, och färja.

Vackra ölandskap på den svenska västkusten

Norr om Göteborg ligger de större öarna Björkö, Hönö och Öckerö. Längre söderut och närmare stan ligger öarna Styrsö, Brännö, Donsö och Vrångö. Den bilfria södra skärgården når du med Styrsöbolagets båtar från Saltholmen och de norra öarna når du med Färjerederiets gula färjor från Lilla Varholmen på Hisingen. Du tar dig lätt med egen bil eller kollektivtrafiken från centrala Göteborg till både Saltholmen och Lilla Varholmen. Styrsöbolagets båtar ingår i den normala kollektivtrafiken, så samma biljett gäller för såväl båt som buss och spårvagn.

Gamla spårvagnar i Göteborg
Gamla spårvagnar i Göteborg

Aktiviteter

Göteborg för barnfamiljer

Göteborg är utmärkt för barnfamiljer. Stadens höjdpunkter inkluderar fartfyllda Liseberg, experimentella Universeum eller det havsnära akvariet på Sjöfartsmuseet. Beläget vid Korsvägen i södra delen av centrala Göteborg, erbjuder Universum, Nordens största vetenskapscenter, sju avdelningar med barnen i fokus. Här kan du bland annat titta på hajar i akvariehallen, ta en tur ut i rymden, promenera i regnskogen och titta på fåglar och andra små djur. Inte långt ifrån Universum ligger Liseberg, ett av barnens favoritställen under sommaren med massor av karuseller, bergodalbanor och attraktioner inklusive flygande elefanter, en ponnykarusell och radiobilar. Ta en paus och ät popcorn, glass eller sockervadd, och vill ni tävla finns här mängder med olika spel att prova på och priser att vinna.

Göteborgs skärgård för barnfamiljer

Göteborgs skärgård är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter. Styrsöbolaget står för trafiken i södra skärgården och båtarna går året runt. Som regel är det avgång från Saltholmen varje timme till de större öarna Asperö, Brännö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö och Vrångö. Vrångö är framförallt känd för sin vackra natur och sina fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. Som ett alternativ till att åka spårvagn till Saltholmen och där byta till färja ut till öarna är det under sommaren möjligt att åka badfärja hela vägen från centrum. Turen, från Stenpiren till Vrångö tar ca en timma och 35 minuter och är perfekt för badsugna barn och familjer. Göteborgs skärgård erbjuder fantastiska semesterdagar för familjen med sol, bad och båtliv. Hitta din drömstuga i Göteborgs skärgård för hela familjen på Holidu.se.

Göteborg över en helg

Göteborg är en populär weekend-destination där det är möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller paddlar kanot längs en insjö. Avstånden är korta och kollektivtrafiken tar dig enkelt från kaféstråk och sevärdheter till grönområden och vackra ölandskap. Som en hamnstad har Göteborg ett imponerande utbud av lokalt fångad havsmat så som makrill, torsk, kummel och vitling som tillagas av några av de bästa fiskrestaurangerna i Sverige. Avenyn är Göteborgs paradgata med nattliv, restauranger och shopping och sträcker sig från bron vid Vallgraven upp till Götaplatsen med Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Längs avenyn varvas butiker med restauranger, barer och nattklubbar. Ett tips när det gäller Avenyn är att inte missa parallellgatorna, särskilt de mot Vasastan. Hitta ditt helgboende och hyr centrala lägenheter i Göteborg och vid Avenyn på Holidu.se.

Älvsborgsbron i Göteborg
Älvsborgsbron i Göteborg

Top 5 saker att göra i Göteborg

1. Roa dig på Liseberg.

Ett besök på Liseberg är nästan obligatoriskt när man befinner sig i Göteborg, speciellt på sommaren. Denna populära nöjespark erbjuder snabba åk, roliga karuseller, konserter och mycket nöje för hela familjen. Under julen har Liseberg även extra öppet med en stor julmarknad, julshower och varma vintervänliga karuseller.

2. Köp skaldjur i Feskekôrka

Feskekôrka är en av Göteborg mest kända sevärdheter och är en mycket gammal saluhall. Denna saluhall öppnades 1874 och står kvar än idag och säljer samma goda delikatesser. Den vackra kyrkinspirerade byggnaden rymmer en hel inomhusmarknad där man kan köpa många dagsfärska havsdelikatesser.

3. Skärgårdsutflykt

Från centrala Göteborg kan du nå släta och badvänliga klippor, pittoreska fiskebyar och otroligt vacker kustnatur på mindre än en timme. Västkustens skärgård erbjuder flera aktiviteter för hela familjen, inklusive bad och båtutflykter, fisketurer och minnesvärda kust- och matupplevelser. Missa inte sälsafarin på Hönö där du får åka runt ön med båt och besöka olika platser där sälarna brukar hålla till.

4. Besök det pampiga Konstmuseet

Konstmuseet i Göteborg har fått tre stjärnor i Michelins Green guide för dess imponerande nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Museet har en nordisk profil men har även franska och nederländska konstverk från bland annat Monet, van Gogh, Picasso och Rembrandt.

5. Ta en fika i Haga

Ta en fika i Haga, utan tvekan Göteborgs mysigaste stadsdel med gott om mysiga caféer, butiker och trevliga restauranger. Här kan man strosa runt på huvudstråket Haga Nygata och titta på de typiska landshövdingehusen och shoppa antikviteter, te, kryddor och kläder i någon av stadsdelens många butiker.

Närliggande Semesterorter