Semesterhus och lägenheter i Göteborg

Semesterhus och lägenheter i Göteborg

Börja söka 48 boenden i Göteborg nu!

Hitta boende

Gratis avbokning
Hus
Lägenhet
Pool
Internet
Husdjur tillåtna
4,0
& upp

Populära Boenden i Göteborg

från
379 kr
per natt
Hus för 4 Personer, med trädgård
4 personer1 sovrum20m²250m från sjön
5,0
från
1 310 kr
per natt
Husbåt för 6 Personer, med terass och utsikt
6 personer2 sovrum40m²8,8km från sjön
4,8
från
1 504 kr
per natt
Hus för 10 Personer, med bastu och terass, barnvänlig
10 personer3 sovrum180m²1,3km från sjön
5,0
(2 omdömen)
från
870 kr
per natt
Hus för 6 Personer, med trädgård, barnvänlig
6 personer4 sovrum108m²500m från sjön
från
819 kr
per natt
Stuga för 4 Personer, med trädgård, barnvänlig
4 personer2 sovrum25m²150m från sjön
4,8
(20 omdömen)
från
1 995 kr
per natt
Hus för 8 Personer, med trädgård samt bastu och havsutsikt, barnvänlig
8 personer3 sovrum150m²300m från sjön
4,5
(5 omdömen)
från
1 156 kr
per natt
Lägenhetshotell för 2 Personer, med balkong samt bastu och bubbelpool, barnvänlig
2 personer1 sovrum18m²20m från sjön
GRATIS avbokning
4,6
(108 omdömen)
från
2 047 kr
per natt
Villa för 7 Personer, med bubbelpool och trädgård, med husdjur
7 personer4 sovrum250m²850m från sjön
från
3 203 kr
per natt
Hus för 6 Personer, med bubbelpool
6 personer4 sovrum19m²400m från sjön
5,0
(2 omdömen)
Visa alla

Semesterhus & lägenheter med Internet

från
573 kr
per natt
Hus för 2 Personer, med terass
2 personer1 sovrum1,1km från sjön
3,9
(13 omdömen)
från
655 kr
per natt
Hus för 4 Personer, med trädgård och utsikt
4 personer1 sovrum
GRATIS avbokning
4,3
(14 omdömen)
från
1 064 kr
per natt
Båt för 2 Personer, med sjöutsikt och utsikt, med husdjur
2 personer1 sovrum7,7km från sjön
3,7
(5285 omdömen)
Visa alla

Semesterhus & lägenheter där husdjur är tillåtna

från
901 kr
per natt
Hus för 4 Personer, med terass, med husdjur
4 personer1 sovrum30m²250m från sjön
från
952 kr
per natt
Lägenhet för 6 Personer, med trädgård, barnvänlig
6 personer1 sovrum8,4km från sjön
4,6
(56 omdömen)
från
532 kr
per natt
Lägenhet för 2 Personer, med husdjur
2 personer1 sovrum25m²2,3km från sjön
3,5
(52 omdömen)
Visa alla

Semesterhus & lägenheter med balkong eller terrass

från
1 504 kr
per natt
Hus för 2 Personer, med bastu och terass
2 personer40m²40m från sjön
från
727 kr
per natt
Bed and breakfast för 2 Personer, med utsikt och trädgård, barnvänlig
2 personer1 sovrum14m²9km från sjön
4,5
(309 omdömen)
från
2 661 kr
per natt
Hus för 6 Personer, med terass
6 personer3 sovrum157m²600m från sjön
3,8
Visa alla

Hitta Semesterhus & lägenheter i Göteborg

Karta

Höjdpunkter i Göteborg

  • Hamnstad med vacker kust och skärgård
  • Barnvänligt
  • Färska havsdelikatesser
  • Liseberg
  • Universum

Mest populära i Göteborg

Pool 2
Internet 30
Husdjur tillåtna 6
Balkong/Terass 21
TV 28
Luftkonditionering 4

Priser och tillgänglighet

Priser

december
januari
februari
mars
april
1 575 kr
Genomsnittspris per vecka

Tillgänglighet

december
januari
februari
mars
april
31 %
Procent av tillgängliga uthyrningar

Lägenheter i stan - Stugor i skärgården

Lägenheter i centrala Göteborg

Hyr lägenhet i centrala Göteborg, nära till vatten, grönområde, shopping, kafeer och restauranger. I Eriksberg, Lindholmen, Haga, Landala eller Vasastan, samt i Stampen och Lorensberg, finns det många ljusa och nyrenoverade lägenheter i bra läge med balkong och fin utsikt över Göteborgs innerstad och hamn.

Stugor och hus i Göteborgs skärgård

Längsmed den svenska västkusten, bara en timmes resa från centrala Göteborg kan du strosa längs pittoreska gränder, ljuvliga stränder, i naturreservat och längs fina promenadstigar. Göteborgs skärgård med hamnarna, vikarna och skären är en unik upplevelse. Dessutom finns det gott om aktiviteter som t.ex.sälsafari, fisketurer, spännande matupplevelser, bad och båtutflykter.

Skärgårdsstugor på Sveriges västkust
Skärgårdsstugor på Sveriges västkust

Semester i Göteborg

Bakgrund och orientering

Sveriges näst största stad

Göteborg är Sveriges näst största och Nordens femte största stad. Staden fick sina stadsprivilegier år 1621 och är belägen på västkusten vid Göta älvs mynning. På grund av sin stadsplanering, kallades Göteborg av holländarna under många år för Nya Amsterdam. På 1800-talet industrialiserades Göteborg till stor del av inflyttade britter och under denna tid fick Göteborg smeknamnet "Lilla London", vilket staden kallas än idag. En stor del av den svenska exporten och importen sker via Göteborgs hamn som är Nordens största. Du kan enkelt ta dig runt i Göteborg med enastående kommunaltrafik vilket inkluderar spårvagn, buss, pendeltåg, och färja.

Vackra ölandskap på den svenska västkusten

Norr om Göteborg ligger de större öarna Björkö, Hönö och Öckerö. Längre söderut och närmare stan ligger öarna Styrsö, Brännö, Donsö och Vrångö. Den bilfria södra skärgården når du med Styrsöbolagets båtar från Saltholmen och de norra öarna når du med Färjerederiets gula färjor från Lilla Varholmen på Hisingen. Du tar dig lätt med egen bil eller kollektivtrafiken från centrala Göteborg till både Saltholmen och Lilla Varholmen. Styrsöbolagets båtar ingår i den normala kollektivtrafiken, så samma biljett gäller för såväl båt som buss och spårvagn.

Gamla spårvagnar i Göteborg
Gamla spårvagnar i Göteborg

Aktiviteter

Göteborg för barnfamiljer

Göteborg är utmärkt för barnfamiljer. Stadens höjdpunkter inkluderar fartfyllda Liseberg, experimentella Universeum eller det havsnära akvariet på Sjöfartsmuseet. Beläget vid Korsvägen i södra delen av centrala Göteborg, erbjuder Universum, Nordens största vetenskapscenter, sju avdelningar med barnen i fokus. Här kan du bland annat titta på hajar i akvariehallen, ta en tur ut i rymden, promenera i regnskogen och titta på fåglar och andra små djur. Inte långt ifrån Universum ligger Liseberg, ett av barnens favoritställen under sommaren med massor av karuseller, bergodalbanor och attraktioner inklusive flygande elefanter, en ponnykarusell och radiobilar. Ta en paus och ät popcorn, glass eller sockervadd, och vill ni tävla finns här mängder med olika spel att prova på och priser att vinna.

Göteborgs skärgård för barnfamiljer

Göteborgs skärgård är perfekt för barnfamiljer och för familjeutflykter. Styrsöbolaget står för trafiken i södra skärgården och båtarna går året runt. Som regel är det avgång från Saltholmen varje timme till de större öarna Asperö, Brännö, Köpstadsö, Styrsö, Donsö och Vrångö. Vrångö är framförallt känd för sin vackra natur och sina fina sandstränder. Här finns flera badmöjligheter och många anser att det är skärgårdens bästa badö. Som ett alternativ till att åka spårvagn till Saltholmen och där byta till färja ut till öarna är det under sommaren möjligt att åka badfärja hela vägen från centrum. Turen, från Stenpiren till Vrångö tar ca en timma och 35 minuter och är perfekt för badsugna barn och familjer. Göteborgs skärgård erbjuder fantastiska semesterdagar för familjen med sol, bad och båtliv. Hitta din drömstuga i Göteborgs skärgård för hela familjen på Holidu.se.

Göteborg över en helg

Göteborg är en populär weekend-destination där det är möjligt att shoppa och besöka ett museum på samma dag som du fiskar vid havet eller paddlar kanot längs en insjö. Avstånden är korta och kollektivtrafiken tar dig enkelt från kaféstråk och sevärdheter till grönområden och vackra ölandskap. Som en hamnstad har Göteborg ett imponerande utbud av lokalt fångad havsmat så som makrill, torsk, kummel och vitling som tillagas av några av de bästa fiskrestaurangerna i Sverige. Avenyn är Göteborgs paradgata med nattliv, restauranger och shopping och sträcker sig från bron vid Vallgraven upp till Götaplatsen med Konstmuseet, Stadsteatern och Konserthuset. Längs avenyn varvas butiker med restauranger, barer och nattklubbar. Ett tips när det gäller Avenyn är att inte missa parallellgatorna, särskilt de mot Vasastan. Hitta ditt helgboende och hyr centrala lägenheter i Göteborg och vid Avenyn på Holidu.se.

Älvsborgsbron i Göteborg
Älvsborgsbron i Göteborg

Top 5 saker att göra i Göteborg

1. Roa dig på Liseberg.

Ett besök på Liseberg är nästan obligatoriskt när man befinner sig i Göteborg, speciellt på sommaren. Denna populära nöjespark erbjuder snabba åk, roliga karuseller, konserter och mycket nöje för hela familjen. Under julen har Liseberg även extra öppet med en stor julmarknad, julshower och varma vintervänliga karuseller.

2. Köp skaldjur i Feskekôrka

Feskekôrka är en av Göteborg mest kända sevärdheter och är en mycket gammal saluhall. Denna saluhall öppnades 1874 och står kvar än idag och säljer samma goda delikatesser. Den vackra kyrkinspirerade byggnaden rymmer en hel inomhusmarknad där man kan köpa många dagsfärska havsdelikatesser.

3. Skärgårdsutflykt

Från centrala Göteborg kan du nå släta och badvänliga klippor, pittoreska fiskebyar och otroligt vacker kustnatur på mindre än en timme. Västkustens skärgård erbjuder flera aktiviteter för hela familjen, inklusive bad och båtutflykter, fisketurer och minnesvärda kust- och matupplevelser. Missa inte sälsafarin på Hönö där du får åka runt ön med båt och besöka olika platser där sälarna brukar hålla till.

4. Besök det pampiga Konstmuseet

Konstmuseet i Göteborg har fått tre stjärnor i Michelins Green guide för dess imponerande nordiska samlingar från 1400-talet och framåt. Museet har en nordisk profil men har även franska och nederländska konstverk från bland annat Monet, van Gogh, Picasso och Rembrandt.

5. Ta en fika i Haga

Ta en fika i Haga, utan tvekan Göteborgs mysigaste stadsdel med gott om mysiga caféer, butiker och trevliga restauranger. Här kan man strosa runt på huvudstråket Haga Nygata och titta på de typiska landshövdingehusen och shoppa antikviteter, te, kryddor och kläder i någon av stadsdelens många butiker.

Holidu jämför hundratals bokningsplattformar för att hitta din perfekta semesterhus till det bästa priset.

Booking.com Semesterhus & lägenheter i GöteborgBooking.com Semesterhus & lägenheter i GöteborgHomeAway Semesterhus & lägenheter i GöteborgHomeAway Semesterhus & lägenheter i GöteborgFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i GöteborgFeWo-direkt Semesterhus & lägenheter i GöteborgVrbo Semesterhus & lägenheter i GöteborgVrbo Semesterhus & lägenheter i GöteborgHRS Semesterhus & lägenheter i GöteborgHRS Semesterhus & lägenheter i GöteborgAbritel Semesterhus & lägenheter i GöteborgAbritel Semesterhus & lägenheter i GöteborgAirbnb Semesterhus & lägenheter i GöteborgAirbnb Semesterhus & lägenheter i Göteborg
  1. Semesterbostäder
  2. Sverige
  3. Södra Sverige
  4. Västkusten
  5. Göteborg